Türkiye sadece birkaç ülkede olan arayıcı füze başlığı üretti
Silah sanayinde silah ve akıllı mühimmatlar ile askeri araç-gereçlerin yüzde 100'e varan yerli üretiminin hızlandığı Türkiye'de, yeni bir savaş gereci daha imal edildi. ASELSAN sadece birkaç ülkenin sahip olduğu soğutmalı arayıcı başlık üretmeyi başardı.
Haberin Devamı
ASELSAN sadece birkaç ülkenin sahip olduğu soğutmalı arayıcı başlık üretmeyi başardı.
/

ASELSAN tarafından yürütülmekte olan HİSAR A/O (Alçak/Orta İrtifa) Hava Savunma Füze Sistemi Kızılötesi Arayıcı Başlık Tasarım ve Geliştirme Projesi'nde arayıcı başlık şartnamesindeki tüm işlevsel ve performans gereksinimleri karşılayan füze başlıklarını üretmeye başladı.
Haberin Devamı
/

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabında, ASELSAN'ın milli başlığın üretimine başlandığı duyuruldu. Bakanlığı'ın Twitter hesabında, "ASELSAN, sadece birkaç ülkenin sahip olduğu soğutmalı arayıcı başlık üretti. Kızıl ötesi arayıcı başlık, Hisar füzelerimizde kullanılıyor" denildi.
/

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada; "6 Eylül 2018'de sabah 06:00'da Türkiye'nin ilk yerli helikopterini uçuracağız. Gerekli tüm alt yapı çalışmaları sürdürülüyor. Kendi tasarladığımız uçağımızı da Cumhuriyetimizin 100. yılında uçuracağız." dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Adını Osmanlı'nın öncü birliklerinden alan "Akıncı" İHA'nın, motoru, kanadı, kamerası, silahı ve sistemleri, yani her parçası, tamamen yerli imkanlarla üretilecek.
/

İhalesine sadece milli şirketlerin alınacağı Akıncı İHA'nın yapım sürecinde TEİ, METEKSAN, ASELSAN'ın aracın gövde, gözetleme ve motor sistemlerini, Roketsan'ın ise mühimmatını sağlaması öngörülüyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Türkiye 2004 yılından bu yana ABD'den Reaper sınıfı İHA satın almak istiyordu. ABD ise onay vermiyordu. İşte Akıncı, bu sınıfta yer alacak. Bayraktar ve bu yıl envantere girmesi öngörülen silahlı ANKA'dan farklı olarak daha ağır silahlar taşıyacak.
/

Projenin hayata geçirilmesinin ardından Türkiye, dışa bağımlı olmadan, bu aracı 3. ülkelere de satabilecek. Tam milli İHAnın en kısa sürede göklerdeki yerini alması bekleniyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Öte yandan yüzde 100 yerli üretim olan, isabet oranını arttırdığı gibi sivil kayıp riskini de minimuma indiren pek çok başka silah ve akıllı mühimmat da terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor.
/

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarda sıklıkla kullandığı bu mühimmatların stokları tükendi ve ABD bir yıldır Türkiye'ye akıllı mühimmat ambargosu uyguluyor. ABD'nin uyguladığı bu ambargo sonrası harekete geçen Türkiye yerli ve milli imkanlarla akıllı mühimmat yapımı için kolları sıvadı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Lazer Güdümlü Bomba Kiti, havadan karaya atılan genel amaçlı bombalara bir güdüm kısmı eklenerek bombanın hedefi vurma oranının arttırılması amacıyla tasarlandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirlediği milli güdümlü mühimmat ihtiyacını kısa sürede ve düşük maliyetle karşılayan sistem, akıllı mühimmat alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak bakımından da önem taşıyor.
/

Dedektör, kart tasarımı ve algoritması yerli kaynaklarla geliştirilen sistemin elektrikli motoru ve ısıl pili ise Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından tasarlandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yarı-aktif lazer arayıcı başlık, güdüm bölümü, ısıl pil, kanat tahrik sistemi ve arka kuyruk bütününden oluşan kit, atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor.
/

Ürün uçakta taşınmasında ve atılışında, standart bomba taşıyıcıları üzerlerinde hiçbir değişiklik yapılmadan kullanılabiliyor. Uçakla bomba arasında herhangi bir elektriksel bağlantıya ihtiyaç gerek kalmıyor. Bu özelliği ile LGB'nin uçaklarla uyumluluğu çok kolaylıkla sağlanabiliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

F-16 uçağında başarıyla kullanılan LGK, düşük maliyet ve hızlı teslim avantajıyla Ortadoğu, Asya ve kuzey Afrika ülkeleri tarafından da yakından takip ediliyor.
/

Kitin yüksek vurma hassasiyeti hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümlenerek sağlanıyor. Böylelikle bir hedefin vurulması için harcanan bomba sayısı düşüyor, hem de uçağın yapacağı sorti sayısı azalıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin (STM) daha önce Katar ve Azerbaycan’da tanıttığı, yenilikçi yaklaşımla tasarlanan yüksek süratli hücumbot "FAC55", Pakistan’da da büyük ilgi gördü. Tamamen yerli tasarım hücumbotlar, savaş yeteneğiyle göz dolduruyor.
/

Pakistan'da düzenlenen, son teknoloji savunma ürünlerinin sergilendiği 9. IDEAS Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na, 34 ülkeden 418 firma katıldı. Fuar, Pakistanlı üst düzey ziyaretçiler ve yabancı temsilcilerin ilgi odağı oldu. Çok sayıda Türk firması da Pakistan ile iş birliğini artırmak ve yeni projeleri tanıtmak amacıyla fuarda yerini aldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

STM tarafından Türk Deniz Kuvvetleri Hücumbot Projesi için tasarımı yapılan FAC55 (Fast Attack Craft) hücumbotu da Pakistan'da görücüye çıktı. Pakistan Deniz Kuvvetleri ile Denizde İkmal Gemisi ve Denizaltı Modernizasyon Projeleri'ni yürüten ve Pakistan'da başarılı işlere imza atan STM, MİLGEM Korvetleri'nin yanı sıra yeni, tamamen milli, yüksek süratli FAC55 hücumbotuyla Pakistan Deniz Kuvvetlerinden büyük ilgi gördü.
/

Korvet yeteneklerine sahip olan, yenilikçi tasarımıyla dünyadaki benzer tipte hücumbotlardan bir adım öne çıkan FAC55, özellikle üstün su üstü harbi kabiliyetiyle dikkati çekiyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

FAC55, harp zamanı etkin görev yapabilecek şekilde uluslararası standartlara uygun olarak gaz türbini tahrik sistemiyle donatılmış tek gövdeli savaş gemisi özellikleri taşıyor. Denizde 55 knot üzerinde yüksek hıza ulaşan yeni tip hücumbotların deplasman ağırlığı ise 535 ton düzeyinde bulunuyor.
/

Yaklaşık 2 yıldır devam eden tasarım çalışmaları ve yapılan testler sonucunda beklentilerin üzerinde performans gösteren FAC55, önümüzdeki dönemde Türk Deniz Kuvvetlerinin hücumbot projesi için aday olacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

FAC55 hücumbotu, şimdiden başta Pakistan olmak üzere, diğer ülkeler tarafından ilgiyle takip ediliyor.
/

Taarruz ve taktik keşif görevleri için milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterine, milli tanksavar füze sistemi UMTAS entegre ediliyor. Bununla ilgili test atışları başladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yüksek manevra kabiliyeti, yeni nesil hedef tespit sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücüne güç katan milli taarruz helikopteri ATAK, uzun menzilli anti tank füzesi UMTAS ve lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füze sistemi L-UMTAS ile donatılacak.
/

TSK envanterine 10 Haziran 2014'te giren milli taarruz helikopteri ATAK, UMTAS sayesinde lazer sistemiyle koordinatlanan kilometrelerce uzaklıktaki hedefi yok edebilme yeteneğine sahip olacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Son bir yıldır terörle mücadele operasyonlarının sürdürüldüğü bölgelerde aktif görev yapan ATAK, yeni sistemiyle terör örgütünün kabusu haline gelecek.
/

UMTAS ve lazer güdümlü UMTAS füzelerinin ATAK helikopterine entegrasyonuna ilişkin çalışmalar sürüyor. Entegrasyona yönelik atışlı testler devam ediyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yerli elektronik ve silah sistemleriyle donatılan ATAK helikopterlerinden TSK envanterinde 16 adet bulunuyor. Halen üretim ve kabul faaliyetleri devam eden helikopterlerle bu sayının artırılması planlanıyor.
/

Gelecek yılın sonuna kadar TSK bünyesindeki ATAK helikopterleri sayısının 35'e çıkarılması hedefleniyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

ATAK helikopterine dost ve müttefik ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği, bununla ilgili görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.
/

Bakan Işık, yeni silah sistemi hakkında, "Kasırga, tamamen Roketsan'ın geliştirdiği ve 120 kilometre mesafeye kadar son derece isabetli atış yapabilen bir sistem. Türkiye'de hem kendi ihtiyaçlarımızı yerli ve milli imkanlarla karşılarken aynı zamanda bu teknolojileri geliştiren, dost ve kardeş ülkelere bunları satan bir ülke konumuna hamd olsun geldik. Bugün burada Kasırga bunun güzel bir örneği" bilgisini paylaştı.