hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye fasıl rahatsızlığını AB'ye iletti

    Türkiye fasıl rahatsızlığını ABye iletti
    expand

    Türkiye, Avrupa Birliği ile müzakerelerde bir çok faslın açılmamasından rahatsız. Dışişleri Bakanı Ali Babacan bu rahatsızlığı bir kez daha, AB dönem başkanı Fransa'nın Ankara Büyükelçisi'ne iletti.

    Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Dışişleri Bakanı Ali Babacan onuruna yemek verdi. Babacan büyükelçilere "Türkiye'nin önünde bir hedef olması ve müzakere sürecinin ileriye gitmesi önemli" mesajını verererk, ulusal programın hazırlanış sürecini anlattı.

    Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, ulusal programın yıl sonundan önce kabul edilip edilmeyeceği soruldu. Babacan, reformaların tepeden inme olmadığına ve bu sürecin toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bu yüzden bir tarih verilemeyeceğini ama "canla başla" çalışıldığını belirtti.

    Yemekte, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği, Kafkasya İstikrar ve işbirliği Platformu ve Afganistan'daki gelişmeler de ele alındı. Babacan'ın, Afganistan konusunda, "sorunlara dışarıdan değil, içeriden çözüm bulunması gerekir" dediği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow