hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye çok daha iyi konumda"

    Türkiye çok daha iyi konumda
    expand

    Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu eski üyesi Günter Verheugen "Türkiye, geçmiş yıllara kıyasla çok daha iyi konumda" dedi. Verheugen'a göre, AB üyelik sürecinde umutsuz olmaya gerek yok...

    5 Kasım'da yayınlanacak ilerleme raporu öncesinde CNN TÜRK'e konuşan Verheugen, "Süreç belki yavaş, ama muntazam ilerliyor" dedi.

    Türkiye onu AB ile yaşanan kritik süreçte tanıdı. Üyelik için tarih almaya çalışılan dönemde, yaptığı her açıklama dikkatle takip edildi. AB'nin eski genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, Ankara'daydı. Bu kez Avrupa Komisyonu'nun başkan yardımcısı, komisyonun işletme ve sanayiden sorumlu komiseri sıfatıyla.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Verheugen'i Köşk'te kabul etti. Verheugen, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile bir açılış törenine katıldı, son olarak Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştü.

    Verheugen, AB Komisyonu'nun 5 Kasım'da yayınlayacağı ilerleme raporu öncesinde üyelik süreciyle ilgili Türkiye'yi umutlandıracak mesajlar verdi.

    Verheugen, "Üyelik süreci göreceli sakin sularda. Süreç belki yavaş ama muntazam şekilde işliyor. Bana göre başarılı ya da değil, birçok gelişme kaydedildi. Türkiye'nin kuşkusuz alması gereken yol var. Üyelik süreci uzun ve zor bir yoldur ama birkaç yıl önceki durumla karşılaştırıldığında görünüm çok çok daha iyi" dedi.

    AB'nin işletme ve sanayiden sorumlu komiseri Verheugen, ekonomik krizi de değerlendirdi, "dikkatli olun" diye konuştu.

    Verheugen, "Umuyorum Türk ekonomisi bu krizden Avrupa'nın etkilendiğinden daha az etkilenir. Türkiye'nin büyüme oranı hala yüksek. Özellikle AB üyesi ülkeler ile karşılaştırıldığı zaman. Ama ekonomik krizle ilgili çok fazla bilinmeyen şey var. Hazırlıklı olmak akıllıca olur çünkü bu krizin dışında kalamazsınız" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow