Türk Yeşilay Cemiyeti ve Zimbabve Yeşilay Derneği arasında protokol

Türk Yeşilay Cemiyeti ile Zimbabve Yeşilay Derneği arasında bağımlılıkla mücadele konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
Zimbabve'nin başkenti Harare'de bir otelde düzenlenen imza törenine Türk YeşilayCemiyeti Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun, Zimbabve Yeşilay Başkanı Dr. Cherifa Sururu, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, sağlık personeli ve davetliler katıldı.
Türk Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Dursun, derneğin gençliğe ve topluma zarar veren tüm alışkanlıklarla mücadele etmek ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak için faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti.
Türk Yeşilayı'nın Zimbabve'de bağımlılıkla mücadele konusunda yardımcı olacağını kaydeden Dursun, "Zimbabve'de uyuşturucuyla mücadele konusunda gençlere odaklanmalıyız. Onlara iyi bir eğitim vermeliyiz." dedi.
Dursun, Türk Yeşilay Cemiyeti ile Zimbabve Yeşilay Derneği arasında iş birliğinin artarak devam etmesi ve toplum sağlığı için güzel başarılara imza atılmasının önemine işaret ederek, "Dünya ülkeleri olarak hep beraber mücadele etmeliyiz. Gelecek nesillerin hayatını kurtarmalıyız." ifadelerini kullandı.
Zimbabve Yeşilay Başkanı Dr. Sururu da her zaman halkın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, "Bu iş birliği halkın acılarını dindirmeye ve hayatlarını kurtarmaya yardımcı olacak." diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi