Tur otobüsü devrildi: 5 ölü 39 yaralı

İstanbul'dan Çanakkale'deki şehitliklere gelen tur otobüsü, Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy mevkiinde sabaha karşı devrildi. İlk gelen bilgilere göre olayda 5 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Ölen 4 kişinin kimlikleri belirlendi.
Emeklilik yaşında değişim olmayacak
Ölen 4 kişinin kimliği belli oldu
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde otobüsün şarampole devrildiği kazada ölenlerden dördünün isminin Emriye Taş, Aysun Bozlak, Emine Gür ve Leyla Balcı olduğu öğrenildi. Bir kişinin ise isim belirleme çalışmasının sürdüğü bildirildi.
Dernek kursiyeri yolcuların tamamı kadın
Otobüsteki Kuran kursiyerlerinin tamamının kadın olduğu, kursun ise Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği'nce (YECDER) düzenlendiği belirtildi. Sancaktepe Belediyesi'nin kursa sadece otobüs tahsis ettiği açıklandı.
Ayrıca yaralılardan ikisinin yedek şoför olduğu öğrenildi. Kazada 40 olarak açıklanan yaralı sayısının 39 olduğu belirtilirken; isimleri de öğrenildi.
Kaza sonrası Gelibolu Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar:
Fatma Tekin, Ayten Yıldız, Türkan Pesen, Nesime Tanrıverdi, Keziban Şimşek, Nuriye Akdoğan, Nevin Davutoğulları, Hadise Karacağaç, Bahriye Sevinç, Sevinç Atar, Nurten Özdemir, Fidan Demirci, Meryem Engin, Kiraz Boğazkesen, Naciye Korkmaz, Ayşe Kılıç, Arzu Koç, Halise Yılmaz, Şerife Karakuş, Sündüz Er, Gülümser Aygüneş, Fadime İsmailoğlu, Ayşe Dalyan, Fesgiye Hasbek, İknur Arı, Sibel Gür, Nezahat Yıldırım
Keşan Devlet Hastanesi'ndeki yaralılar:
Günnaz Kutlu, Selim Simen, Şengül Çimen, Esra Tok, Fabine İşler, Zeynep Ayar, Safiye Demirkıran ve araç şoförleri Halil Aygün ile yedek şoförler Nedim Çokgöz, Musa Muhammed Akyol. İki yaralının isimleri ise henüz belirlenemedi.
Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılardan yolcu Esra Tok ile yedek şoför Musa Muhammed Akyol, Trakya Üniversitesi'ne; Fadime İsmailoğlu ile Fesgiye Hasbek'in ÇOMÜ Hastanesi'ne; Nuriye Akdoğan, Nevin Davutoğulları, Fidan Demirci, Kiraz Boğazkesen ve Sündüz Er Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.Yaralılardan 7'sinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.
Kaza sabah saatlerinde yaşandı
İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin kültür turları kapsamında Kur'an kursunda eğitim görenlerin bulunduğu tur otobüsü Gelibolu Şarköy Kavşağı'nda şarampole devrildi. 5 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.
Kazada, 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 41 kişi, 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans helikopter tarafından Gelibolu, Çanakkale ve Edirne'nin Keşan ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan durumunun ağır olduğu öğrenilen bir kişi, hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi