hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TUBISAD raporuna göre e-ticaret 14 milyarı buldu

    TUBISAD raporuna göre e-ticaret 14 milyarı buldu
    expand

    Türkiye'de internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.Açılımı Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği olan TÜBİSAD, 2014 yılında ilk kez Elektronik Ticaret Derneği ile ortak bir proje geliştirdi. Deloitte yaptırılan araştırma raporunda "Türkiye e-ticaret pazarı-2013" raporu kamuoyu ile paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektronikten giyime her türlü online satışın araştırıldığı raporda, internetten ürün satan firmaların günlük, aylık ve yıllık trafik bilgileri yani ziyaretçi sayısı, alışveriş yapan kişi sayısı ve harcanan toplam tutar bilgilerine göre çıkarılan 14 milyar Türk Lirası payın sadece yüzde 1.3 ünü oluşturuyor.

    Bu payın yaklaşık yarısını tatil-seyahat alıyor. Perakende satışın takip ettiği sıralamada üçüncü sırada ise online bahis yer alıyor. heradima.com ayakkabı/terlik e-ticaret sitesi olarak bu tür çalışmaların yanında olduğunu belirten kurucu ortak Banu Kaya : "Sektör gelişmeye devam ediyor, biz özellikle stoğumuzda bulunan ürünlerimizi görücüye çıkarıyoruz. Müşteri memnuniyeti ilk önceliğimiz. Müşterilerimiz satın aldıkları ürünün biran önce kendilerine ulaşmalarını istiyorlar. Bunun için bizde heradim.com ailesi olarak gün içinde 16:00' ya kadar gelen tüm siparişlerimizi hemen kargoya teslim ediyoruz." dedi.

    İnternet satışlarında hukuki zorunluluk

    İnternet satış pazarını uluslararası standartlarda ölçümleyen bir rapor olması bakımından önem teşkil eden bu rapora göre yorum yapan TÜBİSAD Başkanı, "Türkiye halen elektronik ticarette arzu edilen seviyede değil, ancak inanılmaz bir büyüme potansiyeline sahip. E-ticaretin gelişimi için sağlıklı bir hukuki zemine ihtiyaç var. 'Kişisel verilerin korunması' ve 'Elektronik ticaret' kanunlarının bir an evvel yasalaşması ve tüketicinin korunması kanununun ikincil düzenlemelerinin sektörün gelişimine yönelik yapılanması çok önemli olacaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow