TSK'dan 8 ülke askerine amfibi ve hava harekatı eğitimi

TSK, 8 ülkeden 860 askeri personelin katılımıyla İzmir Seferihisar'da tatbikatta. Tatbikata katılan ülke askerlerine amfibi çıkarma, hava hücum harekatı gibi eğitimler veriliyor. Tatbikata katılanlar arasında Suudi Arabistan'ın askerleri de var. TSK tatbikattan en son hava hücum harekatı eğitiminin görüntülerini paylaştı.
İzmir Seferihisar'da iki gün önce başlayan ve 4 Haziran'a kadar sürecek olan Efes - 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı na 8 ülkeden yaklaşık 860 askeri personel katılıyor. Tatbikata katılan ülkeler arasında ABD, İngiltere, Almanya, Polonya ve Suudi Arabistan da bulunuyor. Tatbikata 74 ülkeden de yabancı askeri gözlemciler davet edildi.
Önceki gün Amfibi Çıkarma Harekâtına yönelik eğitimler verilen tatbikatta, TSK mensupları, yabancı ülke personeline amfibi gemilere yükleme/bindirme eğitimleri ile gemide olağanüstü hallerde hareket tarzları, can yeleğinin kullanılması, suda hayatı idame konularında eğitim verdi.
Komandolar "Meskun Mahallerde Muharebe" tatbikatı yaptı
Tatbikat kapsamında en son hava hücum harekatı eğitimi gerçekleştirildi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, eğitimde şunlar yapıldı:
"Önce toplam 16 adet Cougar, Skorsky ve UH-1 helikopteri, İzmir'in Urla ilçesi Menteş bölgesinde hazırlandı. Ardından dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen askeri personel Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla birlikte helikopterlere bindirildi. Tatbikat kapsamında düşman derinliklerinde veya düşman kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleştirilen hava hücum harekatı" eğitimi yapıldı.
ABD ordusunun tatbikatında skandal
Seferihisar Doğanbey bölgesinde hedef bölgeye ulaşan helikopterler, personeli hızla tahliye ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.
Helikopterden inen askerler önce çevre güvenliğini aldı. Sahada arazi bilgilerini harita üzerinden değerlendirdikten sonra alana yayılan askerler hafif silah atışları da yaptı. Planlanan hedefler teker teker ele geçirildi. Bu arada helikopterler alana top ve 107 milimetre çok namlulu roketatar sistemleri de indirdi. Tatbikatta bir askerin operasyon bölgesinden tahliye edilmesi eğitimi yapıldı.
Harekata katılan ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından hava hücum harekatının gerekleri konusunda bilgilendirildi."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bungalovda gizli kamera skandalı... Tek tek kontrol edilecek
İSTANBUL’DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'un 21 ilçesinde elektrik kesintisi!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi