hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ kura sonuçları ne zaman, TOKİ ev sonuçları nerede canlı mı açıklanacak? TOKİ konut başvuruları ne zaman belli olur? 2022 toki ödemeleri nasıl olacak?

    TOKİ kura sonuçları ne zaman, TOKİ ev sonuçları nerede canlı mı açıklanacak TOKİ konut başvuruları ne zaman belli olur 2022 toki ödemeleri nasıl olacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyaya şimdiye kadar 7,2 milyon kişinin başvurduğunu belirtti. Peki ama TOKİ kura sonuçları ne zaman belli olur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda TOKİ arsa başvuruları ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ konut başvuruları sonrası ilk etapta 250 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. Ayrıca TOKİ arsa başvurularına da değindi. Peki ama TOKİ konut kura çekimi nasıl olacak?


    TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanır?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: Sosyal konutlarımızın inşasına 25 Ekim'de Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerimizdeki 5 bin konutun temelini atarak başlıyoruz.

    Proje kapsamında 50 bin işyerinin ilk etabının inşasına 28 ilimizde 10 bin işyerinin temelini atarak başlıyoruz. 50 ila 200 metre karesi arasında değişen 350 bin liradan fiyat 2633 lira taksit, 10 yıla varan vade ile esnaflarımıza sunulacaktır. Sadece bu işyerlerinin istihdama 100 bin katkısı bekleniyor. Bu kampanya özel sektörün konut yatırımlarını hareketlendirecektir.

    ''Dijital ortamda yayınlanacak''

    Katıldığı bir canlı yayında konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek."

    Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını duyurdu.

    ''İllere göre noter huzurunda kuralar yapılacak''

    TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 81 ilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını da geçen günlerde açıklamıştı. Bulut, açıklamasında TOKİ kura çekimi ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti:

    "608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz.

    Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir."

    Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow