hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ evleri başlama tarihi 2022… TOKİ sosyal konut inşaatı ne zaman başlayacak?

    TOKİ evleri başlama tarihi 2022… TOKİ sosyal konut inşaatı ne zaman başlayacak
    expand

    TOKİ başvuru süreci devam ederken evlerin yapımına ne zaman başlanacağı merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda milyonların merak ettiği TOKİ konutlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki, TOKİ sosyal konut evlerinin yapımı ne zaman başlayacak? İşte TOKİ evleri başlama tarihi 2022…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal D-CNN TÜRK ortak canlı yayınında yaptığı açıklamada, daha önce ev sahibi olmayanlara çok uygun fiyatlı ev sahibi olma imkanı tanıyan TOKİ konutların başlayacağı tarihi duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için ev başvuruları 14 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 81 ilde başlayacak olan dev konut projesi için emekli, şehit yakını, gazi, engelli ve gençlere özel kontenjanlar için gerçekleşen müracaatların ardından konutlar çekilecek kura ile sahiplerini bulacak.

    TOKİ SOSYAL KONUT İNŞASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fulya Kalfa moderatörlüğünde Kanal D-CNN TÜRK ortak canlı yayınında gazeteciler Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı. TOKİ sosyal konut projesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

    Gençlerimizin başvurusu 1 milyon 715 bin. 5 milyona dayanan müracaat var. Projelerimizde ilk kazmayı 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz, Türkiye'nin 4 bir yanında nerelerde konut yapımına başlayacaksak, hepsine aynı anda temelleri atıp, bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerini açıklayarak bu adımları da açıklayacağız. Kuraya tabi tutmak suretiyle istiyoruz ki, vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak imkan tanıyalım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

    TOKİ sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek konut, konut arsası ve iş yerlerinin 2 yılda tamamlanması hedefleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow