hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKAT DEPREM! Uzman isim değerlendirdi: 4 noktanın altını çizdi

    TOKAT DEPREM Uzman isim değerlendirdi: 4 noktanın altını çizdi
    expand
    KAYNAKCelil İpek | CNN TURK

    Dün akşam saatlerinde Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bektaş açıklamasında 4 noktanın altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesinde sarsıntı olduğunu duyurdu. Saat 23.20'de meydana gelen depremin derinliğinin 7 kilometre olduğu öğrenildi. Deprem ilçede herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı. Merkez üssü Sulusaray olan 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçenin yanı sıra çevre ilçeler ve kent merkezinde sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşlar dışarı çıkarak bekledi. AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.20'de merkez üssü Sulusaray olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti. Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenmişti.

     

     

    "OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ"

    Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Köklü, "Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyorlar. Köy ve mezraları tek tek taramaya devam ediyoruz" dedi.

    DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRME 

    Tokat depremi çevre il ve ilçelerden de hissedilirken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu.  Bektaş söz konusu depremin yıkıcı olmayan, ancak 7 büyüklüğünden küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretildiğini belirtti. Bektaş, "Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayı'nın M7,8 depremi sonucudur" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow