hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teslim tarihi bugün! Manavgat'ta 2 yıl önceki yangının yaraları sarılıyor

    Teslim tarihi bugün Manavgatta 2 yıl önceki yangının yaraları sarılıyor
    expand
    KAYNAKMilliyet

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Temmuz 2021’de çıkan yangında büyük zarar gören Manavgat’ta TOKİ tarafından yeniden yapılan ve bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle vatandaşlara teslim edilecek 427 konut ile ilgili çalışmaları yerinde denetledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle inşa ettiğimiz 427 konutumuzu ve 2 köy konağımızı vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi, afetzede kardeşlerimize teslim ediyoruz. Yangından etkilenen tüm bölgelerimizde; Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş’ta 469 konutumuz ve 600 ahırımızın da yapımını hızla sürdürüyoruz” dedi.

    ‘MAHŞERİ YAŞADIK’

    Yeni evine kavuşan Demirciler Mahallesi sakini Ümmühani Aydın, “Önceki evim bu kadar güzel değildi. Acı gördüysek de arkasından iyi bir evimiz oldu” dedi.

    Tarihi yangında evi kule dönen “Anne babamın, çocuklarımın hatırası bitti. İğnem bile çıkmadı” diyerek gündeme gelen Havva Güner de yeniden yapılan 2 katlı evine kavuştu.

    BAKAN KURUM, ANTALYA MANAVGAT’TA AFETZEDELERİN EVİNE KONUK OLDU

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2021'de yaşanan orman yangınında evleri yanan vatandaşlara yeni konutlarında ziyarette bulundu. Boz Ailesi’nin evinde hazırlanan yer sofrasında birlikte yemek yiyen Bakan Kurum, Fatma Deniz ve diğer afetzedelerle bir süre sohbet etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow