hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör, Gazze, Ukrayna… Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO liderlerine ne diyecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlere yapacağı konuşmada ne söyleyecek? Erdoğan'ın NATO çantasında neler var? CNN TÜRK Vaşington Temsilcisi Yunus Paksoy son durumu CNN TÜRK'te anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunus Paksoy'un açıklamaları şöyle:

    NATO’nun Washington’da gerçekleştirilen zirvesinin önemi 75. yılı olması. Dün ABD Başkanı Joe Biden’ın açılış konuşmasında da aslında gündemi nelerin domine edeceğini, gündemi nasıl belirlediklerini gördük. Ukrayna Rusya savaşı o konuşmanın neredeyse tamamında yer buldu ve Ukrayna’ya tam destek ve bugün aslında yeni gelen, geçtiğimiz saat içerisinde gelen bir bilgiyle Ukrayna’ya gönderilecek 60 F-16 uçağının şu an yolda olduğu söylendi. Danimarka ve Hollanda, Amerikan yapımı F-16’ları Ukrayna’ya gönderiyor ve bu yaz o uçaklarla Rusya vurulacak diyebiliriz. Şimdi biz buradayız. Zirvenin yapılacağı yerde, basın bölümünde meslektaşlarımızla burada zirveyi takip ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gelmesine artık yarım saatlik bir süre kaldı. Buraya gelecek ve saat 19.15’te Başkan Biden ev sahibi olarak liderleri karşılayacak, el sıkışılacak ve daha sonra bir aile fotoğrafı çektirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERDOĞAN'IN GÜNDEME GETİRECEĞİ KONULAR

    Tabi Erdoğan’ın masasında Ukrayna Rusya savaşına ek olarak Gazze’deki katliam ve Türkiye’nin en önem verdiği konulardan biri de terörle mücadele ve bu ittifakın içinde dahi Türkiye’nin yaşadığı bu soruna katkıda bulunanlar olumsuz anlamda bunlar da gündeme gelecek. Çünkü geçtiğimiz yıl Vilnius’taki zirvede ve ondan önceki Madrid zirvesinde Türkiye’ye bazı taahhütler verilmişti. Bunlar terörle mücadelesine destek vermek, terörün kökünü kazımak ve aynı zamanda Türkiye’ye savunma sanayi alanında yaptırımlarda bulunan ve bu yaptırımları ortadan kaldırmayan ülkelerin davranışlarını değiştirmediğini biliyoruz. Hala tam anlamıyla bu sözlerin tutulmadığını biliyoruz. Ondan dolayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çantasında bu konular da gündemde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow