hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de yeni yasama yılı hazırlığı | VİDEO

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönem 3. yasama yılı 1 Ekim'de başlıyor. Yeni yasama yılı öncesinde birçok hazırlık yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TIBBİ MÜDAHALE İÇİN ACİL DURUM BUTONU YERLEŞTİRİLDİ

    Zaman zaman kavganın dozu artıyor, yumruklaşma yaşanıyor. Yaralanmalar olabiliyor ya da milletvekilleri sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. 28. dönem 3. yasama yılı öncesi de meclis genel kurulunda olumsuz durumlara karşılık başkanlık divanı bölümüne tıbbi müdahaleleri hızlandırmak için acil durum butonu yerleştirildi.

    Birleşimi yöneten meclis başkanvekilinin acil durum butonuna basılması halinde, sağlık ekibi ekipmanıyla genel kurula yaklaşık 1 dakika içerisinde ulaşacak. Genel kuruldaki tek yenilik de bu değil.

    TBMMde yeni yasama yılı hazırlığı | VİDEO

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Ekim’de milletvekilleri turuncu koltuklarda olacak. Öncesinde de gerekli bakımlar gerçekleştirildi. Oylama, yoklama ve ses sistemlerinin periyodik bakımları yapıldı. Ve işlerlik testi gerçekleştirildi.

    Meclis'te 1 Ekim Salı günü başlayacak yeni yasama yılı öncesi hazırlıklarda sona yaklaşıldı.

    ŞEREF HOLÜ DE KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE TEMİZLENDİ

    Meclisin açılması ile birlikte grup toplantıları, genel kurul oturumları derken en çok hareketli olacak noktalardan biri Şeref holü. Şeref holünün mermerleri cilalandı, bakım onarım çalışmaları gerçekleştirildi. 

    TBMMde yeni yasama yılı hazırlığı | VİDEO

    Cephe aydınlatmaları ile çevre aydınlatma lambaları, tasarruflu LED lambalarla değiştirildi. Havalandırma sistemlerinin, asansörlerin de bakımı yapıldı.

    Ayrıca mecliste kreş, gündüz bakımevi ve anaokulunun genel temizliği de yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow