hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM’de tatil öncesi uzun mesai

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi yaz dönemi için tatile girmeden bu hafta uzun mesai yapacak. En düşük emekli ağlığını 12 bin 500 liraya çıkan düzenleme ile 9. Yargı Paketi bu hafta Genel Kurul gündeminde ele alınacak. Peki başka hangi başlıklar görüşülecek? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını düzenleyen kanun teklifi. 9. Yargı Paketi. Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun mesaisine salı günü başlayacak.

    Genel Kurul, ilk olarak vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşülecek. Bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak. Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan çıkış başına alınacak harç tutarı 500 liraya yükseltilecek.

    TBMM’de tatil öncesi uzun mesai

    Kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, karekod, elektronik cüzdan ve benzeri ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatların, kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla yapılması durumunda tahsilatı yapan mükelleflere ve kendi adına kayıtlı olan bu sistem veya cihazları kullandıranlara ayrı ayrı her bir işlem için belirlenen özel usulsüzlük cezasının 3 katı ceza uygulanacak.

    9. Yargı Paketi de bu hafta Genel Kurul’a geliyor. Bu teklife göre de Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sayısı artacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM’de tatil öncesi uzun mesai

    Buluntu olması nedeniyle veya kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan yediemin otoparklarındaki araçların satış usulü yeniden belirlenecek.

    Teklifle kadın, evlenmekle kocasının soyadını alacak. Nüfus idaresine yapılacak yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilecek.

    TBMM’de tatil öncesi uzun mesai

    Arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek.

    Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow