hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de, kapalı oturum tutanakları mühürlendi

    TBMMde, kapalı oturum tutanakları mühürlendi
    expand
    KAYNAK DHA

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, İsrail tehdidi gündemiyle yapılan kapalı oturumun tutanakları mühürlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Genel Kurulu, 'Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Başkan Vekili Karaca, 8 Ekim'de İsrail tehdidi gündemiyle kapalı oturumda toplanan Genel Kurul tutanaklarının mühürlenmesi için kapalı oturuma geçileceğini duyurdu.

    Kapalı oturum nedeniyle Genel Kurul salonunda bulunan dinleyici ve gazeteciler dışarıya çıkarıldı. Ayrıca, Meclis'teki basın büroları boşaltıldı, kapılar kilitlendi. Yaklaşık 10 dakika süren oturumda kapalı oturum tutanakları mühürlendi. Genel Kurul, daha sonra gündemindeki konuları görüşmek üzere açık oturuma geçti. 

    MECLİS'TEKİ İSRAİL OTURUMU 

    TBMM Genel Kurulunda, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alındığı kapalı oturum 8 Ekim'de yapıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında gerçekleştirilen kapalı oturum 4 saat 50 dakika saat sürdü.

    TBMMde, kapalı oturum tutanakları mühürlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin milletvekillerini bilgilendirdi. Bakanlar Fidan ve Güler'in bilgilendirmesinin ardından siyasi parti grupları ile TBMM'de grubu bulunmayan partilerden iki milletvekili de söz aldı.

    TBMM KAPALI OTURUM NEDİR?

    TBMM'de kapalı oturum, kamuoyundan gizli olarak gerçekleştirilen bir toplantı türüdür. Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'nün 59. maddesi kapsamında düzenlenen bu oturumlarda, genellikle milli güvenlik, dış politika veya çok kritik meseleler konuşulur. Kapalı oturumda alınan kararlar, görüşülen konular ve tutanaklar 10 yıl boyunca gizli tutulur ve sadece bu süre geçtikten sonra kamuoyuyla paylaşılır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow