TBMM Genel Kurulunda Sayıştaya 5 yeni üye

TBMM Genel Kurulunda, Sayıştay Başkanlığı için 5 yeni üye seçimi yapıldı.
Sayıştay üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçildi.
Seçim sonucuna göre, meslek mensupları kontenjanından Hasan Karaman, diğer adaylar kontenjanından da Ahmet Avşar, Murat Aygün, Mahmut Kocameşe ve Meltem Yılmaz Yönter, Sayıştayın yeni üyeleri oldu.
CHP milletvekillerinden "yavaşlatma eylemi"
CHP'li milletvekilleri, eski CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki olarak, Sayıştaya üye seçimi oylaması sırasında "yavaşlatma" eylemi yaptı.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bu duruma ilişkin, "Burada yapılan bir hakkın suistimalidir. Meclis Başkanlığı olarak ve Meclis'i yöneten Meclis Başkanvekili olarak sizleri göreve davet ediyorum." dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise oylama sırasında sosyal mesafe kuralı bakımından ciddi sıkıntılar bulunduğunu savunarak, partisinin milletvekillerinin, öncelikle sosyal mesafeye dikkat ettiklerini söyledi.
Özel, "Kabine giren arkadaşlarımız, geçen hafta perşembe günü bir sivil darbeyle onu seçen seçmenlerinin iradesine darbe yapılan 'Berberoğlu bu kabinde niye yok, Berberoğlu olsa nasıl karar verirdi?' diyerek, Berberoğlu'nu ve ona darbe yapanları düşünerek oy kullanıyor. Siz anayasayı, iç tüzüğü tanımayacaksınız, anayasayı açıkça ihlal edeceksiniz, daha sonra bir hakkın suistimalinden bahsedeceksiniz. Burada yapılan iş, geçen haftaki anayasa ihlaline toplum önünde dikkat çekmektir. AK Parti'nin sivil darbesine karşı eylemlerimiz de tutumlarımız da bu konudaki eleştirilerimiz de her gün farklı yöntemlerle devam edecektir, gerisini siz düşünün." diye konuştu.
Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, işlem, eylem ve faaliyetlerde ölçülere uymanın önemine dikkati çekerek, milletvekillerini, sosyal mesafe kuralına uyarak oylarını kullanmaya davet etti.
Oylama işlemi sırasında AK Parti'li milletvekilleri, CHP milletvekillerine tepki gösterdi.
Genel Kurulda, Sayıştaya yeni üye seçimi yaklaşık 3 saatte tamamlandı.
SON DAKİKA
-
16. 06
EN YENİ BAYRAM MESAJLARI: Ramazan Bayramı En Güzel, Yeni, Anlamlı, Dualı, Ayetli, Hadisli Bayram Mesajları!
-
15. 44
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den "Rümeysa Öztürk" açıklaması: Serbest bırakılması için girişimlerimiz sürmekte
-
15. 39
Telefon görüşmesine ilişkin konuştu: Trump, Kanada'nın egemenliğine saygı duyduğunu ifade etti
-
15. 39
Siyasi partilerde bayramlaşma
-
15. 30
SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü
-
15. 25
Bodrum'a 24 saatte 10 bin araç giriş yaptı
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Bayram trafiği başladı! İşte son durum...
Bayramda hava nasıl olacak? Sarı kodlu uyarı
Dikkat! Günlerce sürecek... Meteoroloji'den peş peşe sağanak yağış ve fırtına uyarısı!
SON DAKİKA... Narin Güran'ın son fotoğrafı ortaya çıktı! Dikkat çeken detay
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? 30-31 Mart, 1 Nisan Ramazan Bayramı hava durumu!