hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Dünya Barış Günü'nde 'Gazze' mesajı

    TBMM Başkanı Kurtulmuştan  Dünya Barış Gününde Gazze mesajı
    expand
    KAYNAKAA

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "21 Eylül Dünya Barış Günü'nde, başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde zulme karşı mücadele eden mazlum halkların yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz." açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurtulmuş, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, barışın insanlığın en büyük ideali, en kadim arzusu, her insanın en temel hakkı olduğunu vurguladı.

    "DÜNYA VİCDANININ SESİNİ DİNLEMELİ"

    Kurtulmuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

    "21 Eylül Dünya Barış Günü'nde, başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde zulme karşı mücadele eden mazlum halkların yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Bugün, küresel barışa ulaşma hedefi, yalnızca diplomatik değil, insani bir zorunluluktur. İşgal ve silahların gölgesinde yaşamaya mahkum edilen toplumlar, onurlu bir yaşamı hak ediyorlar. Dünya, vicdanının sesini dinlemeli ve çatışmalarda, savaşlarda ve katliamlarda akan kanı durdurmalıdır. Tüm insanlık olarak, barışın ve adaletin tesis edilmesi için el ele vermemiz gerektiğini hatırlatıyor, barış ve esenlik dolu günler diliyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow