Tarihi yalıya çarpan gemi Türkiye'den ayrıldı

İstanbul Boğazı'nda Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarparak yıkan Malta bayraklı Vitaspirit adlı geminin sahibi şirket ile yalı sahipleri arasında, tarihi yapının onarım maliyetinin üstlenilmesine ilişkin protokol imzalandı. Gemi ardından da Türkiye'den ayrıldı.
Kaza sonrasında Deniz İhtisas Mahkemesi olan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz sonra konularak Ahırkapı açıklarına çekilen gemi, yaklaşık 3 aydır personeliyle birlikte burada bekletiliyordu.
Yalı kazasının nedeni ortaya çıktı
Son yaşanan gelişmeye göre, geminin ait olduğu şirket ile yalı sahipleri arasında bir protokol imzalandı.
Yalıdaki hasarı sigorta firması ödeyecek
Protokole göre, tarihi yalının onarımının gemi sahibi armatör tarafından üstlenildiği ve icra dairesine de mahkemece belirlenen 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatının yatırıldığı öğrenildi.
Bunun üzerine haczi kaldırılan gemi, geçtiğimiz hafta İstanbul'dan ayrılarak seferlerine devam etti. Gemiyle ilgili icra işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji gün verip uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı!
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi