'Tapusu bende' dediği yolu kapattı
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Osman Gümrükçüoğlu, 'tapusu bende' dediği yaklaşık 400 kişinin yaşadığı sitelere giden yolu, vekalet verdiği emlak şirketi tarafından toprak döktürüp, araç ulaşımına kapattı. Binaya yaya ulaşmak zorunda kalan vatandaşlar yüklerini ellerinde taşıyor, güçlükle evlerine ulaşıyor. Isıtmada kullanılan doğalgazın taşındığı tankerlerin de ulaşamadığı sitelerde kalanlar evlerini ısıtmada zorluk çekiyor.
Yurt dışında yaşayan Trabzonlu Osman Gümrükçüoğlu, Yalıncak Mahallesi'nde yaklaşık 400 kişinin oturduğu, 80 dairenin yer aldığı siteye ulaşılan yolun, kendi tapulu arazisinden geçtiği ve bedeli verilmeksizin kullanıldığı iddiasıyla kentte vekâlet verdiği emlak şirketi yetkililerinden yolu ulaşıma kapatmalarını istedi. Yaklaşık 5 yıl önce kullanıma başlanan ve konuyu yargıya taşıyan Gümrükçüoğlu'nun talimatı üzerine yol, kamyonlarla taşınan toprağın dökülmesiyle ulaşıma kapatıldı. Olan bitenden habersiz site sakinleri de, kullandıkları yolun üzeri toprak yığınıyla kapatılması karşısında şaşkınlık yaşadı.
Yol 2 haftayı aşkın süredir kapalı
Yolun 2 haftayı aşkın süredir kapalı kalması, sitede oturanlar için çileye döndü. Apartmanlarına 75 metrelik mesafeyi yaya olarak ulaşmak zorunda kalan site sakinleri, alışverişlerinin yanı sıra eşyalarını da ellerinde taşıyıp, araçlarını da kapanan yolun kenarına park etmek durumunda kalıyor. Isıtmada kullanılan doğalgazın taşındığı tankerlerin yanı sıra çöp kamyonlarının da ulaşamadığı sitelerde kalanlar, ısınmada da zorluk çekiyor. Siteye ulaşamayan okul servisi araçlarına, çocuklarını yürüyerek götüren vatandaşlar, acil durum anında itfaiye ve ambulansın sitelerine ulaşmayacaklarından yakınıp, İmar Planı'nda yol olarak belirlenen ancak özel mülkiyet olan arazinin kamulaştırılarak araç trafiğine açılmasını istiyor.
'Çözüm bekliyoruz'
Site yöneticisi Hüseyin Üçüncü, yolun kapatılması nedeniyle zorluk yaşadıklarını belirterek, "Arazi sahibi 4 kamyon malzeme dökerek yolumuzu kapattı. Mağdur olduk. Evimize giden yolumuz yok. Bir yangın olsa itfaiye, hasta olsa ambulans giremeyecek. Taşıma doğalgaz sistemi ile ısınıyoruz. Araç siteye giremediği için evlerimizde doğalgazımız da yok. Çöpler alınamıyor, sinekler evlerimizi sardı. Site sakinleri olarak aramızda anlaşıp nöbetleşe çocukları çamurlu yoldan alıp eve bırakıyoruz. Sabahları yine nöbet sistemi ile buradan okula gitmeleri için servise getiriyoruz. Yol sorununun bir an önce çözülmesini bekliyoruz" dedi.
'Evlerimizi terk etmeye başladık'
Sitede oturan Şaduman Hızarcı da, havaların soğuduğunu hatırlatarak, ısınmada güçlük yaşadıklarını söyledi. Hızarcı, “Yol durumundan mağdur olduğumuz için evlerimizi terk etmeye başladık. Yok, pahasına satılığa çıkardığımız ve kiraya verdiğimiz evler var. Kimse gelip almıyor bile. Soğuk havalarda battaniye ile ısınmaya çalışıyoruz. Bize birileri yardım etsin” diye konuştu.
'Gökten mi iniş sağlayacağız'
Yaşanan durumdan son derece mağdur kaldıklarını anlatan Tuğba Kaya ise “Çocuklarımız ve bizler çok mağdur olduk. Okula gidip gelirken sıkıntı yaşıyorlar. Kendi evlerimizde mahsur kaldık. Siteye gökten mi iniş sağlayacağız. Bunu anlayamıyoruz” diyerek yola çözüm bulunmasını istedi.
'Arsa sahibi böyle istedi'
Bu arada araziyi toprak dökerek kapattıran Osman Gümrükçüoğlu'nun vekalet verdiği emlak şirketi yetkilileri de, bahse konu arsanın vekaletinin kendilerine verildiğini, bunun üzerine arsa sahibinin isteği üzerine yolun kapatıldığını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü