Sosyal bilimler liselerine yabancı dil sınıfları açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, DİL puanı türü ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına yönelik alt yapı desteği sağlaması amacıyla sosyal bilimler liselerinde yabancı dil sınıfları açtı.
Yükseköğretime geçişte dil alanına kaynaklık eden seçmeli dersler, sosyal bilimler liselerindeki öğrencilerin tercihlerine sunuldu.
Milli Eğitim Fazıl Say'ın adını müfredat taslağından çıkardı
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm ortaöğretimde alan uygulaması kaldırılarak, yerine yatay ve dikey geçişlere imkan veren, esnek bir yapıda oluşturulan ortak ve seçmeli derslerin yer aldığı haftalık ders çizelgeleri uygulamaya konuldu.
Özel öğrenci yurtları yönetmeliği değişiyor
Ayrıca yapılan yeni düzenlemeyle ortaöğretimden yükseköğretime geçişte matematik-fen (MF), Türkçe-matematik (TM), Türkçe-sosyal (TS) ve DİL puanı türlerine göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına öğrencilerin hazırlanabilmesi için ortaöğretimdeki ders seçimleri de güncellendi.
Sosyal bilimler liselerinde öğrencilerin seçmeli ders havuzundaki derslerden yapacakları ders seçimi ile yabancı dil sınıfları oluşturulacak. Böylece, bu okulların öğrencilerine de DİL puanı türü ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına yönelik alt yapı desteği sağlanacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Şişli'de Kan Donduran Ölüm! Güvenlik Görevlisi Evinde Kanlar İçinde Bulundu
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
HABER... Başkent beyaza büründü! Ankara'da nisan ayında kar sürprizi
Caniler: Öldürdüler, tehdit ettiler, mezarını yıktılar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti! Ziyaretin kodları: Neler yaşandı?