hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: YKS 140 alanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? YKS 2. ek yerleştirme (3. tercihler) boş kontenjan var mı?

    Son dakika: YKS 140 alanlar ne zaman tercih yapacak YKS 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak YKS 2. ek yerleştirme (3. tercihler) boş kontenjan var mı
    expand

    YKS'da 2. ek tercihlerin başladığı tarih sorgulanıyor. YKS 3. tercihler kılavuzunun açıklanıp açıklanmadığı merak ediliyor. Birçok aday YKS'den 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? sorusunu araştırıyor. YKS ek tercih sonuçları sonrası YKS 2. ek tercihlerin yapılacağı tarihe çevrildi. YKS için 3. tercihlerin yapılacağı tarih ve başvuru kılavuzunu en çok 140 puan alanlar merak ediyor. İşte YKS 140 alanlar ne zaman tercih yapacak? sorusunun yanıtı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 140 puan tercihleri hangi tarihte başlayacak? sorusu gündemde... YKS 2.ek tercihler ne zaman 2021? sorusu yanıt arıyor. YÖK tarafından yapılan açıklamada 140 puan ve 170 puan alan adaylar ön plana çıktı. Peki ama YKS 140 alanlar ne zaman tercih yapacak? YKS boş kontenjanlar hangileri? 

    YKS 140 puan alanlar tercih yapacak mı?

    YKS 2. ek tercihlerin yapılacağı tarih merak uyandırdı. 140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? sorusu sıklıkla sorgulanıyor. YÖK tarafından yapılan açıklamada ‘Merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek olan bu ikinci ek yerleştirme imkânından “TYT puanı asgari 140”; “AYT/YTD puanı asgari 170” olan adaylar da yararlanabilecek.’ denildi. 

    YKS 2. ek tercih ne zaman?

    Yapılan açıklamada, ''Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 4-7 Ekim arasında gerçekleştirilecek. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından 2. ek tercih süreci başlayacak.'' ifadeleri yer aldı. 

    YKS 3. tercihler için boş kontenjan hangileri?

    Açıklamada “Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak” TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verilmiştir. Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecindeTYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.'' cümleleri yer aldı. 



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow