VATAN CADDESİ AÇILDI MI, KAPALI MI? 19 Mart 2025 İstanbul Vatan Caddesi Neden Kapalı, Ne Zaman Açılacak? İstanbul Kapalı Yollar Listesi

İstanbul Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 100 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı kararının ardından İstanbul Valiliği 4 gün süre ile kent genelinde kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 19 - 23 Mart tarihleri arasında 4 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu. Peki Vatan Caddesi kapalı mı? Vatan Caddesi neden kapalı, ne zaman açılacak?
Vatan Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Sabah saatlerinde işlerine ve okullarına gitmek isteyen vatandaşlar yoğun bir trafik sorunu ile karşılaştı. Ekrem İmamoğlu'nun da içinde bulunduğu şüphelilerin gözaltına alınıp Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi nedeniyle Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar caddenin ne zaman açılacağını sorguluyor.
SON DAKİKA VATAN CADDESİ KAPALI MI?
İstanbul Valiliği, 19-23 Mart tarihleri arasında kent genelinde toplantı, gösteri ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu. Bu karar kamu düzeninin korunması ve olası provokatif eylemlerin engellenmesi amacıyla alındı. Yasak kararına göre, 4 gün süresince çeşitli güvenlik önlemleri uygulanacak.
19 MART 2025 İSTANBUL VATAN CADDESİ NEDEN KAPALI?
İstanbul Valiliği tarafından alınan karara göre 4 gün boyunca hiçbir şekilde toplantı, gösteri ve basın açıklaması yapılamayacak. Alınan karar neticesinde İstanbul Vatan Caddesi araç trafiğine kapatıldı.
VATAN CADDESİ NE ZAMAN AÇILACAK?
Valilikten yapılan açıklamada, "Valiliğimizce il genelinde kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 19 - 23 Mart tarihleri arasında 4 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklaması yasaklanmıştır.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu'nun 15/H maddeleri çerçevesinde alınan bu karar doğrultusunda çeşitli tedbir kararları uygulanacaktır. Bu kararlar kapsamında;
-19 Mart 2025 günü saat 06.00'dan itibaren; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş. tarafından işletilen - M1A Yenikapı - Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı metro hatlarının Emniyet-Fatih İstasyonunun iptal edilerek (tüm yolcu giriş ve çıkış noktaları dahil) sefere kapatılması,
-M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattının Taksim İstasyonunun iptal edilerek (tüm giriş ve çıkış noktaları dahil) sefere kapatılması,
Kararı alınmıştır." denildi.
Valiliğimizce il genelinde kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 19-23 Mart tarihleri arasında alınan tedbir kararlarına ilişkin basın açıklamamız…
— TC İstanbul Valiliği (@TC_istanbul) March 19, 2025
🔗 https://t.co/6jc888ywu5 pic.twitter.com/a7yiCgmVAO
19.03.2025 GÜNÜ SAAT 06.00 İTİBARİYLE KAPANACAK YOLLAR
1-)Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve Bu Caddeye Çıkan Tüm Yollar (Aksaray Kavşağı İle D100 Kavşağı Arası),
2-) Adnan Menderes Bulvarı Yan Yollar (Akdeniz Caddesi - Oğuzhan Caddesi kavşakları ile Kale Boyu caddesi - Sulukule Caddesi Kavşakları arası iki yönlü)
3-) Akşemsettin Caddesi ve Bu caddeye Çıkan Tüm Yollar
4-) Kocasinan Caddesi ve Bu Caddeye Çıkan Tüm Yollar
5-) Mütercim Asım Caddesi ve Bu caddeye çıkan tüm yollar
6-) Oğuzhan Caddesi ve Bu caddeye Çıkan tüm Yollar
7-) Akdeniz Caddesi ve Bu caddeye Çıkan tüm Yollar
8-) Şair Cem Sokak, Safran Sokak, Sarı Nasuh Sokak, Hüsrev Paşa Sokak, Hoca Efendi Sokak, Korkut Ata sokak, Neyzen İhsan Sokak, Albay Cemil Sakarya Sokak, Tuti Abdülatif Sokak, Zembilci Sokak, Yamak Sokak, Aktar Sokak, Yeni Bahçe Sokak, Keçeci Çeşmesi Sokak, Arpa Emini Köprüsü Sokak, Öztan Sokak, Keçeci Meydanı Sokak, Keçeciler Fırını Sokak, Kasideci Sokak, Mevlütçü Sokak.
ALTERNATİF YOLLAR
1- Turgut Özal Bulvarı Millet Caddesi
2- 2- Atatürk Bulvarı
3- 3- Fevzi Paşa Caddesi
4- 4- D-100
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi yaralayan sanıktan 'Yapay zekayla aklımı okuyorlardı' savunması
Ümraniye'de inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralandı
Adana'da sağanak hazırlıksız yakaladı; serviste mahsur kalan öğrencileri itfaiye kurtardı
Ev arkadaşını öldüren sanığa, indirimle 18 yıl hapis
5 ilde motosiklet sayısı otomobili geride bıraktı