hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Terör yuvalarına Mehmetçik pençesi! MSB duyurdu: 35 terörist etkisiz

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde son 4 gün içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bu açıklamadan dakikalar sonra Bakanlıktan yeni bir açıklama daha yapılarak 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MSB'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

    "2 Eylül 2024 tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre en az 20 terörist etkisiz hâle getirildi. Bölgede, hedef kıymetlendirme. çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile 7 terörist daha etkisiz hâle getirildi. Böylece, son 4 günde Irak’ın kuzeyinde etkisiz hâle getirilen PKK’lı terörist sayısı 27 oldu."

    8 TERÖRİST ETKİSİZ

    Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; 

    Güneyimizde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin vermedik, vermeyeceğiz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit ettiği 8 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Bölgede en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow