hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! Duruşma 30 Eylül'e ertelendi

    KAYNAKAA

    Son dakika haberine göre; Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında görülen davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı, duruşma ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşma sabah 09.00’da başladı. Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

    BERAAT TALEBİNE RET 

    Savcı, 3 sanık için de beraat talep etti. Mahkeme talebi reddetti.  Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için 30 Eylül tarihine ertelendi.

    SİNAN ATEŞ'İN AİLESİ DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA YAPTI 

    Sinan Ateş'in annesi, ablası, eşi Ayşe Ateş avukatı, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davanın ardından gazetecilere açıklama yaptı.

    Ayşe Ateş, dosyanın alelacele kapatılmaya çalışıldığını belirterek, "Onca delile rağmen siyasi uzantılarla aradaki bağı koparmak için mücadele veren bir yargı süreciyle karşı karşıyayız." dedi.

    Tutuklulara 19 ay boyunca verdikleri hiçbir beyanla uyuşmayan ortak bir ifade ezberletildiğini savunan Ayşe Ateş, medya dahil olmak üzere bütün imkanları kullanan karanlık bir güce karşı savaştıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ateş, şöyle devam etti:

    "Bu siyasi cinayet bütün karanlık yönleriyle aydınlatılmazsa Türkiye daha büyük bir karanlığa doğru sürüklenecek. Buradan alınan cesaret yeni siyasi cinayetlerin kapısını aralanacak, Türk milletinin yeni Ayşe Ateşleri olacak. Dün dövdürülerek susturulan gazeteciler yarın öldürülecek. Nereden biliyorsun diye soracak olursanız yeni eylem planlarını sosyal medyadan çoktan duyurdular. Bu siyasi cinayeti dile getiren 'gazetecileri, siyasetçileri hedef tahtasına koyup helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız' tehditlerini bol keseden savurmaya başladılar."

    Milletvekillerine, "bir meclis araştırma komisyonu kurulması" çağrısında bulunan Ateş, "Türkiye'nin adaletli ve aydınlık yarınları için yargının üzerindeki siyasi baskı kaldırılmalı ve böylelikle bu suça karışan her kim varsa adil bir şekilde yargılanıp kanunların öngördüğü cezayı almalıdır." diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow