Son dakika: Sebahat Tuncel de açlık grevine başlıyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, açlık grevine başlayacağını duyurdu.
DBP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Silivri 9 Nolu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel’in partiye mesaj gönderdiği belirtildi.
Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan açlık grevine başlıyor
Tuncel, mesajında, “Öcalan’ın üzerindeki ağır tecridin kaldırılması, diyalog ve müzakerelerin başlaması, cezaevlerindeki hak ihlallerin son bulması ve köylere yönelik baskıların son bulması için cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiştir. İnsan hakları örgütleri, demokrasi güçleri, siyasi partilerin ve halkımızın cezaevlerinde açlık grevlerine sessiz kalmamaları taleplerin karşılanması için demokratik kamuoyu baskısını oluşturmaları oldukça önemlidir. Ben de 1 Nisan ile 5 Nisan arası taleplerin karşılanması için Silivri 9 Nolu Cezaevi’nde bir grup arkadaşla birlikte açlık grevine giriyorum” ifadelerine yer verdi.
HDP’de, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın yarından itibaren açlık grevine başlayacağını duyurmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kentsel Dönüşümde Yeni Risk: Eviniz Haberiniz Olmadan Satılabilir!
Ece Gürel'in Belgrad Ormanı'ndaki Gizemli Ölümü: Spiritüalizm ile Bağlantılı mı?
"Ayine gitti" iddiası... Ece Gürel'in ölümü sonrası yeni gelişme! "Cadılık eğitimi" veren Özen'e gözaltı
Telefonla konuşmak için karlı yolları aşıyorlar
'TCG Nusret', 110 yıl sonra aynı rotada!