hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 DGS sınav sonuçları açıklama tarihi belli oldu

    2017 DGS sınav sonuçları açıklama tarihi belli oldu
    expand

    2017 DGS ön lisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna ÖSYM sınav takvimi içerisinde cevap verdi. 23 Temmuz'da sınava giren öğrenciler soruların sadece yüzde 10'luk bölümünü görebilirken, soruların hepsi sınav merkezi tarafından yayımlanmadı.Sonuçların ardından gözler DGS tercih kılavuzuna çevrilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki yıllık önlisans programlarından mezun olan veya bu programlarda son sınıfta okuyan öğrencilerin lisans programlarına yani yaygın adıyla 4 yıllık bölümlere geçişi için yapılan sınava bu yıl 1 milyonu aşkın öğrenci girdi. Sınav merkezi resmi web sitesinde 23 Temmuz’da yaptığı sınavın sorularını ve cevaplarını, doküman sayfasında paylaştığını duyurdu. Sınavda 120 soru sorulurken, kurumun sadece 12 soruyu paylaşması dikkat çekti. Sınav soruları ve cevapları, sınav merkezinin doküman sayfasında yer alıyor.

    2017 DGS SORU VE CEVAPLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    2017 DGS sonuçları  açıklanacağı tarih belli oldu

    Sınav merkezi, sınav sonuçlarını 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklayacak. Kurum sonuçların saat kaçta açıklayacağını duyurmazken, sınav takviminde sonuçların açıklanacağı saati 23:59 olarak belirledi.

    Tercihlerde dikkat edilmesi gereken en önemli husus nedir?

    Sonuçlar açıklandıktan sonra ÖSYM, tercih kılavuzunu yayımlayacak. Eğitim uzmanları, kılavuzda “Tablo 1”in önemini açıkladı. Tablo-1'de ön lisans mezunlarını bekleyen, genel olarak lisans programlarının kodları gözüküyor: Üniversite adı, üniversitenin aldığı kontenjan sayısı, "puan türü", kaç yıllık olduğu ve "koşulları". Öğrenciler iki alanda sıkıntı yaşıyor: Puan türü ve koşulları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her üniversite, öğrenci adayları için bölümlere göre farklı kriterler belirliyor. Bu koşullar ÖSYM’den bağımsız olarak üniversite yönetimince belirleniyor. Koşullar yerine getirilmiyorsa, ön lisans mezunu o üniversiteye giremiyor. Koşullar iyi şekilde okunmalı ve o öğrencinin koşulları yerine getirip getirmediği iyi tespit edilmeli. Bu noktada uzmanlar, mutlaka öğrencinin puan türünü dikkate alarak tercihte bulunması gerektiğini vurguluyor.

    Başvuru yaparken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

    - Ön lisans mezunları istediği üniversitenin puan türünü ve koşullarını titizlikle incelemeli ve dikkatli bir şekilde okumalı.
    - Öğrenci koşulları tam yerine getiremiyorsa, tercih hakkını o üniversite üzerinden kullanmamalı. Birçok öğrenci "belki girerim" düşüncesi içerisinde hareket ederek, tercih hakkını o üniversiteden kullanıyor ama kriterlere sahip değilse, başvurusu kabul edilmiyor.
    - Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
    - Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow