hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Narin Güran'ın babası Arif Güran CNN Türk'e konuştu: Nevzat Bahtiyar'ın öldürdüğünü düşünüyorum

    KAYNAKMariye Ekinci | CNN TÜRK

    Son dakika haberine göre, Narin Güran'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan babası Arif Güran, CNN TÜRK'te Akıl Çemberi programında önemli açıklamalar yaptı. Güran, kızını Nevzat Bahtiyar'ın öldürdüğünü düşündüğünü söyledi. Acılı baba, "Olay olduktan sonra Nevzat her akşam bu evime geliyor, eli bile titremiyor, yanımda oturuyordu. Niye kızımın yerini bildiği halde söylemiyor da devlet bulduktan sonra söylüyor." diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada 8 Eylül'de gözaltına alınan 22 şüpheli, dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemlerinin ardından baba Arif Güran ile birlikte 4'ü adli kontrol şartıyla toplam 14 şüpheli serbest bırakıldı.

    Arif Güran, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programında konuştu.

    Arif Güran'ın açıklamaları şöyle:

     Ölü bir babayım. Türkiye kızıma sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun. Başta Devletimiz gereken her şeyi yapmıştır ve yapmaya devam ediyor. Kim aramışsa benim söylediğim budur. Aynı bu şekilde çalışmalar devam ediyor.  İnşallah katil kim ortaya çıkacak. Allah razı olsun bir acılı baba için ne gerekiyorsa jandarma onu yaptı. Bu bir soruşturma ve devlet sonuna kadar götürecek. Kim suçlu kim değil göreceğiz. Ben de sizin kadar biliyorum. Ben ifademe başvurduklarında söylediklerimi söylüyorum yine.

    "BENİM KIZIM BUNU HAK ETMEDİ"

    Ben çocuklarımın içinde Narin'i farklı görürdüm. Diğerleri bir şey istediğinde yok derdim ama Narin'e diyemezdim. Ben kızım bunu hak etmedi. Neden, niçin bunu hiçbir çocuk hak etmez. Benim Narinim de hak etmez. Narin'den önce Tülin'im vardı. Bazı insanların bir şey yapacak gücü yok. Rahatsızdı. Ben sorumsuz bir baba değilim. Çocuklarım için ne gerekiyorsa yapıyorum. Bunun arkasını bırakmayacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÖYLERDE İSİMSİZ YÜZLERCE MEZAR VAR

    Köylerde isimsiz yüzlerce mezar var. Sorulduğunda zaten kendimden geçmiştim. Orada benim kızımın sadece mezar taşı değil birçok mezarın taşı yok. Köylerde mezarlıklar böyle. Büyükşehirlerdeki gibi değil. Bunu kızımıza bir şey yapmışız buna mı getiriliyorlar anlamıyorum ki.

    NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

    Ben artık böyle düşünüyorum. Yüzüme bakan bir insan bunu yapıyorsa, bunu da beklerim. Bir baba olarak Narin'e ne olduğunu bilsem ben yaşamam. Olay olduktan sonra Nevzat her akşam bu evime geliyor, eli bile titremiyor, yanımda oturuyordu. Niye kızımın yerini biliği halde söylemiyor da devlet bulduktan sonra söylüyor. Ben artık Nevzat Bahtiyar'ın kızımı 80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum. Bir insan benim gözümün içine bakıp hiçbir şey olmamış gibi sigara sarıp beni teselli ediyorsa, hiçbir şüphe duymadığım insan çıkıyorsa ben şüphelenirim. Başkası bile sana verse ben polisi arardım, jandarmayı aradım, AFAD'ı arardım. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    80 Bin olayı, Nevzat B.'nin bize verdiği arabayı biz galericiye saattık. O da bizim arkadaşımızdı. 2 yıl önce oldu bu olay. Bu süre içerisinde araba kaza geçirdi. Mahkemesi de devam ediyor, belgelerini çıkartabilirsiniz. Bu süre içerisinde kaza yapan kişi örfi bir anlaşma ile Diyarbakır'dak galericinin yanına gitti, beni çağırdılar. Dediler ki biz örfi anlaşalım, mahkeme uzun sürecek, ben de davadan vazgeçeceğim. Bana verdiğiniz para ile ben davadan vazgeçeceğim. Kendi aramızda yaptın anlaşmayı hepimiz de imza attık. Biz biraz süre istedik birkaç ay şu an müsait değiliz diye. Bu araba Nevzat Bahtiyar2ın arabası. Ben de abimi, bu işten anlayan arkadaşları aradık. İlk önce kendini aprçaladı ben vermem diye. Ben ev yaptırıyorum dedim. Ben de iki abimizi çağırdım ortaa bir haksızlık var bu haksızlık niye bana geliyor. Araç benim aracım değil ki Nevzat'ın. Nevzat'a dediler ki sen haksızsın 45 sen vereceksin, 30 Arif verecek, 10 da muhtar versin. Ben de dedim sizi ben getirdim ne dediyseniz o. Bu olayı biz kapattık sanıyorduk demek ki kapatmamışız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SALİM GÜRAN'LA HUSUMET OLACAK BİR KONU YOK"

    Bir aile normal şekilde nasıl yaşıyorsa biz de öyle yaşıyoruz. Ben ağabeyim olsa da Salim ile aynı yaştayız. Aramızda büyük sorunlar olmadı, olmaz da. Bütün hesap kitap ondadır. Bir kavga, bir husumetimiz kesinlikle olmadı. Salim Güran tutuklandıktan sonra bu soruşturma durdu mu durmadı, devam ediyor. Nevzat ortada mıydı yoktu. Bugün 9 kişinin tutuklanmasıyla bile soruşturma durmadı. Bir kardeş gözüyle baktığım zaman inanamıyorum. Devlet gözü ile baktıkta sonra belgeler var, araştırmalar var. Bugün devletin merceği var, devlet gerçeği ortaya çıkaracak.

    "EŞİME GÜVENİYORUM"

    Devlet gözüyle bakınca bir sürü belge var. Devlet dedikten sonra ne diyebilirim. Bir anne nasıl evladına kıyar. Böyle bir dünya mı var. Hangi çağda yaşıyoruz. Bir insan eşine güvenmiyorsa yaşayamaz. 20 yıldan fazla ömür geçirdik. Güvenmesem boşanırdım.

    Nevzatların suyu yok. Evi yamaçta olduğu için ona rahat gelmiyor. O en sonda olduğu için, ona su geç geliyor. Ve o insanın suyu genelde ona benden gidiyor. Annesi de kendisi de ordan alıyor. Camiye kadar vatandaşlara su veriyorum. Ben ömrü hayatımda kimseye zarar vermedim. Bir insan beni tanımışsa ona faydam olmuştur. Nevzat her akşam evde çay yaparım gelir çay içer benimle. O sözde iddia ettiği Salim Güran sana verdiyse cenazeyi, kızımı götürmeseydin, jandarmaya verseydin. Muhtar aşağıda tarlayla uğraşır, yukarıyla uğraşır, bizden çok işi var. Kafasını kaşıyacak vakti bile yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevremiz fazladır. Ben Batman'a gittim, bir kardeşim Mardin tarafına gitmiş. Genelde büyük ağabeyim hazırlıklar için burada. Biz çoğunlukla köyde değiliz zaten. Fuat Güran mesela olaydan 2 gün sonra geldi olaydan sonra. Baran Erzurum'dan geldi. Enes Malatya'daydı. Gece geldi. Zaten oğlum akşama kadar yattı, o da tutuklu. Bir kere ben yokken, o da eşim söyledi, Narin ve Enes o zaman arabaya binip nişana gitmişler.

    SALİM'DEN NEDEN KORKAYIM?

    Salim benim kardeşim, ben Salim'den neden korkayım? Aramızda 1 yaş var. Aynı anda askerlik yaptık. Ben Salim'den neden korkayım? Salim öcü değil. Salim bu tarlayı sular, o tarlayı sular böyle yaşar. Çalışan o. Biz ona eziyet ediyoruz yani. Ben tarlada gidip çalışmıyorum yani.

    10 kardeşiz, 1300 dönüm arazi sürüyoruz. Salim bu tapuların arazinin sahibi değil ki. Salim'in bu köyde böyle bir hükmü yok. Salim muhtar. Zenginse 94 model arabaya neden binsin.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow