hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Narin bulundu mu? Narin’in ağabeyinin kolundaki ısırık kimin? Nihat Uludağ canlı yayında açıkladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye günlerdir Diyarbakır’da 9 gün önce kaybolan Narin’den gelecek güzel bir haberi bekliyor. Son dakika Narin haberlerine kilitlenen Türkiye’nin cevap aradığı tek soru var: NARİN BULUNDU MU? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, soruşturmadaki son dakika gelişmesini canlı yayında anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ detayları şu ifadelerle aktardı;

    Ciddi bir ipucu bulunamadı. Narin Güran 21 Ağustos günü arkadaşlarıyla kurstan çıkıyor. Evine doğru giden Güran, saat 15:15 civarlarında kameralarda son kez görüntüleniyor ve ortadan kayboluyor. Jandarma Komutanlığı koordinesinde soruşturma devam ediyor. AFAD ve sualtı ekipleri yer altı görüntüleme cihazları ile olay yerinde geniş bir çember oluşturarak etrafı didik didik aradı.

    Narin’in 18 yaşındaki ağabeyinin kolunda bir diş ısırığı bulundu. Soruşturma ardından dikkat çeken bir değerlendirme olarak görüldü. Ağabey gözaltına alınarak ‘Diş ısırığı Narin’e ait olabilir mi?’ sorusunun yanıtını bulmak için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Dikkatli bir inceleme yapıldı.

    Aile 18 yaşındaki ağabeyin kendi kendini ısırdığını iddia ederek ‘Sinirlendiği zaman kendisini, kolunu ısırıyor’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı incelemede ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Ağabey E.G.’nin olaydan yani ısırıktan sonra 3 defa banyo yaptığı tespit edildi. Isırık eğer Narin’e aitse bile Narin’e ait bir DNA örneği bulunamadı.

    Diş izlerinden anlaşılabilir mi? O çalışma hala devam ediyor. Olabilir de olmayabilir de ama uzmanlar şu görüşte; O ısırığın bizzat Narin'e mi yoksa ağabeyine mi ait olduğunu tespit edebilmemiz için mukayese yapmamız lazım. Bu anlamda 'mutlaka Narin'in bulunup ona göre ağız ölçülerinin alınıp, o diş izinin ağabeye mi yoksa Narin'e mi ait olduğunun tespit edilmesi gerekiyor' dedi.

    Jandarma Komutanlığı kriminal dairesinin yürüttüğü bu konuda ayrı bir inceleme var. Onların yaptığı çalışma da çok önemli. Hem İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı inceleme ve çalışmalar hem de Jandarma Genel Komutanlığı'nın kriminal dairesinin yaptığı incelemeler ve çalışmalar şu an devam ediyor. Raporlar hazırlandı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına o raporlar teslim edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow