Son Dakika! Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan TÜSİAD'a tepki: Tehlikeli ve karanlık günleri hatırlatıyor
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜSİAD'ın açıklamalarına tepki göstererek, 'Vesayet çağrıştıran çıkışlar halkımıza geçmişteki tehlikeli ve karanlık günleri hatırlatıyor. Kimsenin bu yola tevessül etmemesi lazım' dedi.
Kurtulmuş, TÜSİAD'ın açıklamalarına ilişkin soru üzerine şunları ifade etti:
"Türkiye demokrasi tarihine bir bakalım. Bu tarihi 1946'dan değil de haydi 1950'den başlatalım, Türkiye'nin 75 yıllık çok partili demokrasi tecrübesi, öyle pirüpak, milletin tam manasıyla egemen olduğu bir sistem şeklinde gelişmedi. Ne yazık ki çok büyük badirelerden geçtik, çok büyük bedeller ödedik. Sadece askeri vesayet değil Türkiye, uzun yıllar sivil görünümlü vesayet odaklarıyla da mücadele etmek durumunda kaldı. Herkes fikrini söyleyebilir, bu başka bir şey… Ama ister iş insanları örgütleri olsun, ister işçi örgütleri olsun, ister başka sivil örgütler olsun, bunlar zaten adı üstünde sivil toplum kuruluşlarıdır, kendi meslek gruplarının çıkarlarını en iyi şekilde temsil etmek, bu grupların beklentilerini karşılamak için kurulmuşlardır. Bütün bu kuruluşlardan beklediğimiz şey, kendilerinde var olduğunu hissettikleri ya da var olduğunu vehmettikleri gücü, siyasetin üstünde bir vesayet aracı olarak kullanmamalarıdır. Dolayısıyla eğer siyasete bir şekilde etkide ve katkıda bulunmak istiyorlarsa geçmişte biz bunu vesayetçi odak için de söylemiştik, Türkiye'de kim siyaset yapmak istiyorsa buyursun, siyasetin alanına gelsin."
TBMM'de şu anda 6 siyasi parti grubunun olduğunu, 14 siyasi partinin temsil edildiğini anımsatan Kurtulmuş, "Türkiye'nin siyaset alanı herkese açıktır ama hiç kimsenin, elindeki bir imkanı kullanarak siyasetin üstünde vesayet manasına gelecek, bunu çağrıştıracak, bu anlamda siyasete, yargıya ve diğer devlet kurumlarına yön vermeye kalkacak sözleri sarf etmemesi gerekir. Herkes, kendi işini yapsın. Herkes, kendi sorumluluklarının farkında olsun." diye konuştu.
Herkesin vazifesi Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını sağlamaksa, demokratik standartların yükselmesi için mücadele etmekse bunun yolu ve yönteminin, Türkiye demokrasisinin standartlarının nasıl yükseleceğine dair görüşleri ortaya koyabilmek olduğunu belirten Kurtulmuş, "Türkçede güzel bir laf var: 'Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer.' diye. Bu tür vesayet çağrıştıran çıkışlar, her seferinde halkımıza geçmişte yaşanan o tehlikeli ve karanlık günleri hatırlatıyor. Kimsenin bu tür yollara tevessül etmemesi lazım." ifadelerini kullandı.
"ARTIK TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ BİR SİYASAL YAPI VAR"
TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Eski Türkiye geride kaldı diyebilir miyiz?" sorusuna, "Hiç şüphesiz." diyerek karşılık verdi.
Kurtulmuş, 28 Şubat döneminde medyanın "Artık bu iş ya silahla olacak ya da silahsız", "Topyekun savaş", "Yüksek rütbeli bir subaydan alınan bilgiye göre" diye manşetler attığını anımsatarak, bir dönem, milli iradenin üzerinde güçlerinin olduğunu vehmeden sivil toplum kuruluşlarının sürekli bildiriler yayımladığını ve dönemin hükümetine ayar vermeye kalktığını belirtti.
"Çok şükür, bunların hepsi geride kaldı." diyen Kurtulmuş, artık Türkiye'de güçlü bir siyasal yapının bulunduğunu, zayıf, ayakta duramayan, ayakta durmak için başka çevrelerden destek beklentisi içinde olan hükümet devrinin geride kaldığını vurguladı.
Kurtulmuş, Türkiye'de seçim akşamı ülkeyi kimin yöneteceğinin belirlendiğini, doğrudan doğruya milletin kararıyla sandıktan ne çıkarsa o hükümetin işbaşına geldiğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?
AK Parti'de gözler büyük kongrede! Değişim mesajı ve detayları... Abdulkadir Selvi yazdı
SON DAKİKA HABERİ... Uyarılar peş peşe yapıldı: Aman dikkat! Asıl kar bugün yağacak
HABER... Beyaz esaret! Kar kalınlığı 70 santime ulaştı