hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Marmara ve Ege'de peş peşe depremler korkuttu

    Son dakika... Marmara ve Egede peş peşe depremler korkuttu
    expand

    Marmara Denizi ve Ege Denizi dün akşam peş peşe depremlerle sarsıldı. Artçı sarsıntıların da sürdüğü bölgede vatandaşlar geceyi bir süre dışarıda geçirdi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre son olarak saat 10:11'de yine Yalova'da 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce Marmara Denizi sallandı. Dün akşam saat 19.52'de Yalova açıklarında 4.0 büyüklüğünde meydana gelen deprem kısa süreli endişe yarattı. Deprem Yalova'nın yanı sıra İstanbul başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de hissedildi. 

    Bu depremin ardından yine merkez üssü Marmara Denizi Yalova açıkları olan saat 20.04'te 3.0 ve 20.09'da 3.2 büyüklüklerinde 2 artçı deprem daha kaydedildi. 

    YALOVA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

    Yalova Valisi Muammer Erol, Marmara Denizi Yalova açıklarında meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hasar ve olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi. 

    Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından kurumlarla irtibat halinde olduklarını vurgulayarak, "İlimizde meydana gelen depremin ardından herhangi bir hasar ve olumsuzluk yaşanmamıştır." dedi.

    Saatler 22.32'yi gösterdiğinde ise yine Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

    MARMARA'DAN SONRA EGE SALLANDI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Denizi'ndeki peş peşe depremlerden sonra Ege Denizi'nde de deprem meydana geldi.

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 4,3 ve 03:29'da 3.5 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi. Ardından en büyüğü 3,5 olmak üzere 3 deprem daha oldu.
    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre saat 02.55'te Ege Denizi'nde 4.3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

    Depremin merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 25.74 kilometre mesafesinde.

    Deniz yüzeyinin yaklaşık 28 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Ayvacık ilçesine yaklaşık 25 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

    Saat 02.59'da 2.0, 03.00'te 2.5, 03.29'da da 3.5 büyüklüğünde 3 deprem daha meydana geldi.

    Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre ise son olarak saat 10:11'de yine Yalova'da 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

    İşte AFAD verilerine göre ülkemizde meydana gelen son depremler:

    Son dakika... Marmara ve Egede peş peşe depremler korkuttu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow