hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem

    AFAD'ın geçtiği bilgiye göre; Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Aynı bölgede bu sarsıntıdan dakikalar önce 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Kahramanmaraş'taki deprem Gaziantep ve Osmaniye'de de hissedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AFAD'ın aktardığı son dakika verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli bir deprem meydana geldi. Saat 09.31'de yaşanan sarsıntının büyüklüğü ise 5 olarak kayıtlara geçti. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak duyuruldu.  Aynı bölgede bu sarsıntıdan dakikalar önce 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. 

     

    "BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM"

    CNN Türk yayınında konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğü üzerinde bir deprem beklemiyorum ama bu kesin değil. Büyük deprem olduğu zaman artçılar olur ama belli bir süre büyük deprem olmaz. Büyük bir depremi normal şartlarda beklemiyorum." dedi.

    VALİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

    CNN Türk yayınına bağlanan Kahramanmaraş Valisi Mükrrem Ünlüer, "Biz intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Ekiplerimizin çalışması sürüyor." dedi.

    AFAD'DAN AÇIKLAMA 

    AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadeleri yer aldı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow