hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Gösterilerde tutuklanan 34 öğrenci daha tahliye edildi

    SON DAKİKA Gösterilerde tutuklanan 34 öğrenci daha tahliye edildi
    expand
    KAYNAKİHA

    İstanbul'da İBB'ye yönelik yolsuzluk ve terör operasyonlarından sonra gösterilerde tutuklanan 34 öğrenci daha tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik terör ve yolsuzluk soruşturmalarını, yasak kararına uymayarak gerçekleştirdikleri eylemlerle protesto ettikleri iddia edilen 49 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlanmış, şüphelilere ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

    Konuya ilişkin İstanbul 70. Asliye Ceza Mahkemesi, 49 sanık hakkında hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek hazırladığı tensip zaptıyla tutuklu 34 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, tahliyeye gerekçe olarak mevcut delil durumu, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre, sanıkların sabit ikametgah sahibi oluşu ve kaçma şüphelerinin olmadığını, özellikle tensip kararı ile verilen tutukluluk halinin devamına ilişkin karara sunulan itiraz dilekçe içeriklerinin dikkate alındığını belirtti.

    İDDİANAMEDEN

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 49 kişi 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. İddianamede, İstanbul'da farklı noktalarda söz konusu yasaklama kararlarına uymayarak çeşitli toplantı, gösteri ve yürüyüşler düzenlendiğinin tespit edildiği, şüphelilerin İstanbul Valiliğince alınan yasaklama kararına ve dağılmaları yönünde ikaz edilmelerine rağmen "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü"nde bulunmaya devam ettikleri ve uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar ettikleri aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddianamede, 49 şüphelinin ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow