Son dakika... İstanbul'da lisede rehine krizi
Pendik Yenişehir Mahallesinde bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir asker eski nişanlısını rehin aldı. Zanlı 1,5 saat süren çabanın ardından teslim oldu.
Olay saat 13.30 sıralarında meydana geldi.
Servislerde ve okul önlerinde büyük denetim
Nişanlısını rehin alan asker böyle teslim oldu
Ümit Demirkaya isimli zanlı aralarında kısa bir süredir sorun olduğunu iddia ettiği eski nişanlısı Hümeyra Doğru'yu rehin aldı. Olay yerine özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat polislerinin yanı sıra Müzakere Timleri de devreye girdi.
Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Okul ve çevresinde bulunanlar uzaklaştırıldı.
Zanlıyla müzakere yürüten polisler ikna çabalarına başladı.
Ümit Demirkaya'nın müzakereci polise, silahının olmadığını ve elinde bıçak bulunduğunu söylediği öğrenildi.
Yaklaşık 1,5 saat süren müzakerenin ardından zanlı, polise teslim oldu.
Zanlı ile rehin aldığı kadın ayrı ayrı polis aracına bindirildi. İkisinin de durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hümeyra Doğru hastaneye zanlı ise emniyete götürüldü.
Görgü tanıkları o anları anlattı
Olay sırasında okul içerisinde bulunan bir öğrenci velisi yaşananları anlattı. Zerrin Boyfidan, "Bizim okulda işimiz vardı onun için geldik. O sırada bir hareketlilik oldu. Yukarıya çıktık. Kızı tuvalete soktu. Bildiğim kadarıyla bıçağını düşürmüş. Öğretmen ve müdür yardımcısı aldı bıçağı. Tuvalete girdiler, kızı baya bir hırpaladı. Biz ikna etmeye çalıştık. Bir ara kapı açıktı, içeriye girebilseydik girerdik ama ben açmaya çalıştıktan sonra kapıyı kilitledi. Sonra kız 'gidin yoksa beni öldürecek' dedi. Uzaklaştık, polisi aradık. Hemen geldi polisler" diye konuştu.
Bir başka görgü tanığı ise, "İçeride bir kadın vardı, nişanlısı tarafından rehin alınmış. Memur olan 3-4 aydır burada çalışıyor" dedi.
TSK'dan açıklama
TSK eski nişanlısını rehin alan askerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "İstanbul/Pendik’te bulunan bir okulda bugün meydana gelen olayın zanlısı olarak tespit edilen şahsın, askerliğini yükümlü piyade er olarak yerine getiren bir personel olduğu ve olay sırasında izinli bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Oturduğu evi ateşe verdi! Hastaneye kaldırıldı
SON DAKİKA | Dikkat! Tarih belli oldu: Kar ve sağanak geri geliyor: İstanbul, Ankara, İzmir...
TÜRKNET SİBER SALDIRI NEDİR? TürkNet Hangi Altyapıyı Kullanıyor? Müşteri Bilgileri Çalındı mı?
İstanbul'da halı saha maçı sırasında fenalaşan 2 genç hayatını kaybetti
Aleyna Çakır'ı intihara sürüklemeden yargılanan sanık Ümitcan Uygun: Tartışıyorduk, darp yoktu