Son Dakika: HDP'li vekil hakkında yakalama kararı

HDP'li vekil İdris Baluken hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, Terör örgütü üyeliği ve Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Baluken hakkında savcılığın itirazı üzerine, tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan, 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında savcılığın itirazı üzerine, tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
HDP'li vekilin duruşmasında mahkeme başkanı ve avukat tartıştı
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, Terör örgütü üyeliği ve Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan HDP Milletvekili İdris Baluken, 30 Ocak günü görülen ilk duruşmada, Anayasa Mahkemesi'nin Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay kararı gerekçe gösterilerek tahliye edildi.
Meral Danış Beştaş: 'Ağır tecrit koşullarında tutuluyorum'
Tahliye kararı üzerine savcılık yargılamanın yapıldığı 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin üst mahkemesi konumunda olan Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz ederek, Baluken'in tekrar tutuklanmasını istedi. Talebi değerlendiren 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İdris Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Görüntüler Avcılar'dan! Alev topuna döndü: 7 araca çarptı
HABER... Baharı görmeden yaz geldi! Yeni uyarı: Rekor sıcaklıklar...
Geriye soru işaretleri kaldı! Ece'nin ölümünde arkadaşından dikkat çeken sözler: "Tuvalet temizlettirdiler"
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: Başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!
Spiritüal İstismar: Kuantum, Enerji ve Biyokimyanın Psikolojik Etkileri