hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberi: TBMM Başkanı Kurtulmuş ABD'de konuştu: Bütün ülkelerle iyi ilişkiler geliştireceğiz

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD'de 'Türk Toplumuyla Buluşma' programında konuştu. TBMM Başkanı Kurtulmuş, çok kutuplu denen yeni döneme dikkat çekti ve "Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz. " dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

    Şimdi karşımızda çok kutupluluk denen yeni bir dönemin başlangıcı var. Çok kutupluluk, birçok alanda önümüze çok yeni imkanlar, çok yeni tehditler, çok yeni fırsatlar sunuyor. Çok kutupluluğu iyi anlamak ve ona göre mücadele etmek zorundayız.

    Türkiye olarak dünyanın en zor bölgesinde yaşıyoruz. Türkiye bütün farklı bölgelerde, iş birliğini geliştirebilme potansiyeline sahip dünyadaki ender ülkelerden bir tanesidir. Türkiye 300 milyon Türk dünyasının yaşadığı bir coğrafyanın parçasıdır. Türkiye aynı zamanda NATO'nun üyesi. Türkiye İİT'nın bir parçası. Türkiye, BRICS ve Şangay iş birliği örgütleriyle birtakım temaslar içinde olan bir ülke. Hiçbir zaman at gözlüklerini takmaksızın dünyanın bütün ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştireceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye sadece yakın çevresiyle değil dünyanın her yeriyle ilişkilerini düzenli olarak geliştirmektedir. Dünya 5'ten büyüktür derken sadece slogan olarak söylemiyoruz bunu dünyanın en önemli ihtiyaçlarından birisi olarak görüyor bunun temin edilebilmesi için Türkiye olarak bütün gücümüzü seferber ediyoruz.

    İsrail'in Gazze'de devam eden soykırıma varan katliamlarını dünya önleyemiyor. BMGK'da hemen hemen dünyadaki 170'ten yakın ülkenin bunu durdurun demesine rağmen uluslararası sistemin kolu kıpırdamamış. Bizim üzerimize düşen barış ve adaleti sağlamak. Dünyada hakkaniyete ve adalete dayalı dünya sistemini kurabilmek, bunun için gayret sarfediyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow