hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Kayseri’deki provokasyona 12 tutuklama: Bakan Yerlikaya’dan açıklamalar

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’deki olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yaptığı değerlendirilen 6’sı yurt dışında olmak üzere toplam 189 hesap yöneticisinin tespit edildiğini açıkladı. Yerlikaya, "108 şahıs yakalandı, bunlardan 12’si tutuklandı" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    Bildiğiniz üzere; 30 Haziran günü, Kayseri'de çirkin bir olay yaşandı. Bunun üzerine Kayseri'de bazı eylemler meydana geldi.

    Bu olaylar sonrası 855 şahıs gözaltına alındı. Bunların 13’ü tutuklandı, 145’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

    Kayseri’de gözaltına alınan şahıslardan 468’inin  50 farklı suçtan adli kaydı bulunuyor. Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit-hakaret, uyuşturucu, mala zarar verme, dolandırıcılık ve şantaj gibi suçlar da var.

     Türkiye genelinde ise benzer olaylar nedeniyle toplam 1.065 şahıs gözaltına alındı. Bunların 28’i tutuklandı; 187’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Göçmen konusuyla ilgili, özellikle sosyal medyada provokasyona yönelik bir süreç yaşanıyor. Bot hesaplar tarafından manipülatif, olumsuz ve gerçek dışı paylaşımlar yapılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın Güvenlik Daire Başkanlığımız ile  koordineli yaptığı çalışmalar sonrası Kayseri’deki olaylarla ilgili provokatif ve  dezenformasyon içerikli paylaşım yaptığı değerlendirilen 6’sı yurt dışında olmak üzere  toplam 189 hesap yöneticisi tespit edildi. 108 şahıs yakalandı.  Bunlardan 12’si tutuklandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow