hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: Aydos Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

    Aydos Ormanı'nda çıkan yangın ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmalarının ardından kontrol altına alındı. Yangına; İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 yangın söndürme uçağı, 4 yangın söndürme helikopteri 78 ekip 159 personel ile müdahale edildi. Toplam 4 hektar alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydos Ormanında saat 14.00 sıralarında çıkan yangın ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Karadan ve havadan yapılan çalışmalara, İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü, 2 yangın söndürme uçağı, 4 yangın söndürme helikopteri 78 ekip ve 159 personel katıldı. Yangının yerleşim yerlerini sıçraması ihtimaline karşı, bazı binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. 4 hektar arazinin zarar gördüğü yangında ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

    SON DAKİKA HABERİ: Aydos Ormanındaki yangın kontrol altına alındı

    Ekipler, yangına karadan ve havadan yapılan müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önemli alarak bölgeyi araç trafiğine kapattı. Çevre ilçelerden gelen sulama araçları ve kepçeler de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

    İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

    Aydos Ormanı'ndaki yangınla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanında yangın çıkmıştır.

    Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir.

    Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmektedir. Ayrıca İtfaiye, Afad, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmektedir.

    Yangın, rüzgârın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibariyle yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow