SON DAKİKA... Gazze’deki katliama Türkiye'den sert tepki

Son dakika haberine göre; - Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bu sabah ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılara ilişkin, "İsrail, uluslararası hukuku ve evrensel değerleri en ağır biçimde ihlal ederek insanlığa meydan okumaktadır." ifadeleriyle saldırılara tepki gösterildi. Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te Gazze'deki katliama tepki göstererek "Netanyahu hükümeti insanlık düşmanı bir organizasyondur. Yine katliam şebekesi gibi hareket ederek masum Filistinlileri öldürdüler." dedi.
Bakanlık, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail’in Gazze’de bu sabah gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce Filistinliyi katletmesinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin yürüttüğü soykırım politikasında yeni bir aşamaya geçildiğini gösterdiği belirtildi.
"İsrail, uluslararası hukuku ve evrensel değerleri en ağır biçimde ihlal ederek insanlığa meydan okumaktadır. Küresel düzeyde barış ve istikrar arayışlarının yoğunlaştığı bir dönemde, İsrail hükümetinin sergilediği bu saldırgan tutum, bölgenin ortak geleceğini tehdit etmektedir. İsrail’in yeni bir şiddet sarmalına neden olması kabul edilemez." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için İsrail’e karşı uluslararası toplum tarafından kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, "Türkiye olarak, Filistin halkının haklı davasında yanında durmayı sürdüreceğimizi ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabalara destek vereceğimizi bir kez daha vurguluyoruz." denildi.
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: NETANYAHU HÜKÜMETİ İNSANLIK DÜŞMANI BİR ORGANİZASYONDUR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, X hesabından yapmış olduğu açıklamada "Netanyahu hükümeti insanlık düşmanı bir organizasyondur. Yine katliam şebekesi gibi hareket ederek masum Filistinlileri öldürdüler. Bu katliam şebekesinin tüm insani değerlere düşman olduğu ve hiçbir anlaşmaya sadık kalmayacağı açıktır. Bundan sonrasında dünyada insanlık adına bir değer ve düzen olacaksa, bunun ilk şartı bu katliam şebekesinin yargılanması ve cezalandırılmasıdır." dedi.
ÖLÜ SAYISI 326'YI GEÇTİ
İsrail'in bu sabah ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda 326 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail ordusunun, yerinden edilen Filistinlilerin çadırları ve sığındığı okullar ile sivillerin evleri dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombaladığı aktarıldı.
İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, saldırıların Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın talimatlarıyla başlatıldığı ifade edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Arnavutköy'de insana ait kafatası bulundu
HABER... Dün bahar bugün kış! Bir günde 15 derece soğudu
EN GÜZEL HAYIRLI RAMAZANLAR MESAJLARI! Hayırlı Ramazanlar temalı, uzun, kısa, resimli Ramazan mesajları ve sözleri
Bolu'da mühürlenen otelde yangın; restoranı kullanılamaz hale geldi
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Dualı ve Duygusal 18 Mart Mesajları ve Fotoğrafları! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!