SON DAKİKA: Düzce'de deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından jeoloji mühendisi Prof. Dr. Naci Görür'den önemli bir açıklama geldi. Görür meydana gelen deprem ile birlikte bu yöredeki enerji birikiminin büyük ölçüde boşaldığını düşündüğünü söyledi.
Görür'ün açıklaması şu şekilde;
"Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın (Kuzey Anadolu Fayı) bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık. Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu. Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a (Kuzey Anadolu Fayı) bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle"
Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle
— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) November 23, 2022
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye Avrupa’yı Geride Bıraktı: Çocuk Nüfusu AB Ortalamasının Üzerinde
Cumhurbaşkanı adaylığında kim önde? Madde madde değerlendirme! Abdulkadir Selvi yazdı...
HABER... Bungalov skandalı sonrası akıllarda tek soru: Acaba izleniyor muyum?
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji'den yeni uyarı: Gök gürültülü sağanak alarmı
Bungalovda gizli kamera skandalı... Tek tek kontrol edilecek