SON DAKİKA | Dışişleri Bakanı Hakan Fidan duyurdu: Tahliye gemileri Beyrut'tan yola çıktı
İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a saldırmasının ardından bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyesi için 2 gemi Beyrut Limanı'na gitmişti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, vatandaşları taşıyan tahliye gemilerinin Beyrut'tan Türkiye'ye doğru yola çıktığını duyurdu.
Hakan Fidan'ın açıklamasının tam metni şu şekilde;
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir.
Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı.
— Hakan Fidan (@HakanFidan) October 10, 2024
Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı…
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?
AK Parti'de gözler büyük kongrede! Değişim mesajı ve detayları... Abdulkadir Selvi yazdı