hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da: İsrail'e artık 'dur' denilmeli

    Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan net mesaj vererek "Gazze başta olmak üzere Lübnan'da yaşanan dram da gündemimizde yer aldı. İsrail'e artık dur denilmeli." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Sarayı’ndaki resmi karşılama töreni ve heyetlerin takdiminin ardından Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi. İki lider, basın mensuplarına görüntü vermesinin ardından baş başa görüşmeye geçti. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Gerçekleşen görüşme kapsamında Türkiye ile Sırbistan arasında ikili anlaşmalara imza atıldı. Liderler görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

    SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistanda: İsraile artık dur denilmeli

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

    Sırbistan'la ilişkilerimizde adete altın çağı yaşıyoruz. Ticaret hacmimiz 2 milyar doları aştı. Karşılıklı turist sayıları önemli oranda artacaktır. 

    Gazze başta olmak üzere Lübnan'da yaşanan dram da gündemimizde yer aldı. İsrail'e artık dur denilmeli. 1967 sınırları esas alınarak başkenti Doğu Kudüs olan Filistin kurulması şarttır. Filistin devletini tanıma çağrısını burada tekrar hatırlatıyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Vucic başta olmak üzere tüm dostlarımıza samimi misafirperverlikleri için tekrar teşekkür ediyorum. 

    Aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.

    Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız. Ama bu adım barışın korunmasına temine dayalı savunma sanayiinin aramızda teşkilidir. İkili görüşmemizde el ele verdik. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bizde olan imkanlar var Sırbistan'da olan imkanlar var. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow