hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya'ya gidecek

    SON DAKİKA... Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusyaya gidecek
    expand

    Türkiye, küresel ekonominin yüzde 25’ini kapsayan ve giderek gelişen BRICS grubuna üye olacak mı? Bu soru gündemdeki yerini korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Rusya’nın Kazan şehrine gidecek. Erdoğan, 2 gün sürecek ziyaretinde katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla da bir araya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiğini bu kez Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da sürdürecek. Erdoğan, Türkiye’nin de olası üyeliğinin gündemde olduğu BRICS’in 16’ncı Liderler Zirvesi'ne iştirak edecek.

    Türkiye eksenli ve çok boyutlu aktif bir dış politika izleyen Ankara’nın hedefi bölgesel kuruluşlarla angajmanını derinleştirmek.

    TÜRKİYE BRICS'E ÜYE OLACAK MI?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 2018’de Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki BRICS zirvesine katılmıştı. Şimdi de yeni üyelerle genişlemesi beklenen oluşumla iş birliğini geliştirmek için 2 gün boyunca Rusya’da temaslarda bulunacak.

    BRICS’e üye ve davetli ülke liderleriyle aile fotoğrafında yer alacak. Zirve kapsamındaki çalışma toplantısına katılacak.

    Cumhurbaşkanı Kazan'da ikili görüşmeler de yapacak. Erdoğan, zirve marjında bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelecek. O isimler arasında ev sahibi Rusya’nın lideri Vladimir Putin’in de olması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı, liderlerle yapacağı görüşmelerde ikili ilişkilerin güçlendirilmesine dair atılacak adımları konuşacak. Ayrıca işgalci İsrail’in Filistin ve Lübnan topraklarında devam eden saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve küresel konulara da vurgu yapacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow