Son dakika... CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu, soruşturmaya tepki gösterdi.
Son dakika... ABD'nin YPG açıklamasına Türkiye'den ilk tepki
CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları
nedeniyle, terör örgütleri "PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yapmak", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından soruşturma açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kaftancıoğlu'nun kendisine ait olduğu belirlenen Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlatıldı.
Kaftancıoğlu'nun yaptığı paylaşımlarda "terör örgütü PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yaptığı", "Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeler kullandığı" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, söz konusu paylaşımlar hakkında tespit tutanağı düzenlendiği belirtildi.
Canan Kaftancıoğlu hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Kaftancıoğlu'ndan tepti
Öte yandan soruşturma sonrası ilk açıklamayı Twitter üzerinden yapan Canan Kaftancoğlu, "Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır. Gerek şahsım, gerek partimle ilgili karalama kampanyası yürüten herkesle yargı önünde hesaplaşacağım." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi