hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK bursu zamlandı mı? 2022 TUBİTAK bursları zamlandı! TÜBİTAK bursu ne kadar oldu?

    KYK bursu zamlandı mı 2022 TUBİTAK bursları zamlandı TÜBİTAK bursu ne kadar oldu
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı gerçekleşti. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı açıklamalar yaptı. Son dakika gelişmesine göre; Tübitak'tan sağlanan burslarda iyileştirmeler yapıldı. Peki ama TÜBİTAK bursu ne kadar oldu? 2022 KYK zammı var mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika burs açıklaması yaptı. Son dakika bilgisine göre Tübitak bursu zamlandı. Peki ama Tübitak bursu ne kadar oldu?

    TÜBİTAK BURSU NE KADAR OLDU?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500-7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir." açıklamasını yaptı. 

    KYK NE KADAR?

    KYK bursuna yeni bir zam yapılmadı. Son haliyle KYK bursu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "burs ve kredileri önümüzdeki yıl lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2550 liraya çıkarıyoruz." demişti. Erdoğan'ın KYK burslarına dair sözleri şöyle;

    "Ülkelerimiz dünyada verilen burs ve kredi sistemine sahiptir. Her yıl 150 bin yeni öğrenci burs almaya hak kazanıyordu. Bu yıl 180 bin evladımız burs alma imkanından faydalanacaktır. Bu ülkede üniversite harçlarını kim kaldırdı. Biz kaldırdık. Hatırlayın o günleri. Harçlardan dolayı yapılan eylemleri. Şu anda harç var mı yok. Burs kredi 45 liracıktı. Kredi alan tüm öğrencilerimizin bunun geri ödemesini mezuniyet sonrası 2 yıl erteleme hakkı vardır. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine 650, yüksek lisans öğrencilerine 1350... Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700, doktora yapanlara 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz."

     

     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow