Son dakika... Bulduğu 110 bin lirayı polise teslim eden işçinin borcunu, sanatçılar ödeyecek
Son dakika haberleri... Bursa'da, çalışırken 110 bin lirayı polise teslim eden temizlik işçisi Habib Çaylı’nın (57) kredi borcu için sanatçılar harekete geçti. Demet Akalın, Alişan ve Mustafa Ceceli, Çaylı’nın 35 bin liralık kredi borcunu ödeme sözü verdi.
Haberin Devamı
1/7

Osmangazi Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Habib Çaylı, geçen hafta sabah saatlerinde temizlik yaparken çöp konteynerinin yakınında siyah bir torba buldu.
2/7

Torbanın içinde çöp olduğunu düşünen Çaylı, eline aldığı poşeti açınca içinde para olduğunu gördü. Durumu hemen amirlerine bildiren Çaylı, bulduğu parayı müdürüyle birlikte Çekirge Polis Merkez Amirliği'ne götürdü. Parayı polise teslim eden Çaylı, sahibinin bulunmasını istedi. Torbada 110 bin lira olduğunu belirleyen polis ekipleri, sahibinin bulunması için çalışma başlattı.
Haberin Devamı
‘BORCUMA RAĞMEN PARAYI TESLİM ETTİM’
3/7

İki farklı bankaya 35 bin lira kredi borcu olduğu belirtilen Çaylı, "Ben o gün yola çıktım. Yolu temizlerken baktım orada siyah bir torba var.
4/7

Torbayı aldım elime, çöp diye atacaktım. Sonra içini açıp baktım ve para olduğunu gördüm. Durumu hemen çavuşuma bildirdim ve onunla birlikte karakola giderek bu parayı teslim ettim.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
5 /7

2 ayrı bankadan kredi çektim. Ben bu parayı bulup, polise götürdüğüm için sevindim. Belki de paranın sahibi arabasını sattı, belki ev alacak, belki ihtiyaç sahibi biri diye düşündüm.
6/7

İnşallah paranın sahibi bulunacak ve bulununca da kendisiyle görüşmek, tanışmak isterim. Borcuma rağmen bu parayı teslim ettim, çünkü haram para istemiyorum. Haram para kursağımdan geçmesin. Helal para istiyorum, ekmeğimin peşindeyim" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
'ÇOK MUTLU OLDUM'
7/7

Bursa'da, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim eden temizlik işçisi Habib Çaylı (57), 35 bin liralık kredi borcunu, Demet Akalın, Alişan ve Mustafa Ceceli'nin ödeme sözü vermesini mutlulukla karşıladı. Paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Çaylı, "Ben de mutlu oldum. Ailem de mutlu oldu. Sabah programına katıldım. Yardım etmek istediklerini söylediler. Allah razı olsun. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarım tebrik ettiler. İhtiyacım tabii ki vardı. Parayı bulduğum gibi verdim, haram para yemiyorum. Allah bana helal para versin. Bir daha olsa bir daha yaparım" dedi.