hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Bu sefer Sivas sarsıldı! 4,7 büyüklüğünde deprem!

    Avrupa Sismoloji Merkezi ve AFAD'ın verilerine göre Sivas'ın Merkez ilçesi merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 11.39'da Sivas-Merkez'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha kayda geçti. Deprem uzmanı Süleyman Pampal, 'Buna bir artçı diyemeyiz artçı diyebilmemiz için en az 1 derece küçük olması gerekirdi yani 4,7'nin artçısı en fazla 3,7 olmalıydı.' açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün ise Sivas 4,7 ile sarsıldı. AFAD tarafından yapılan bilgilendirmeye göre deprem Türkiye saati ile 11.29'da Sivas-Merkez merkez üssü olacak şekilde kayda geçti.

    Yerin 19.57 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı ilçe merkezinde hissedildi.

    Deprem Uzmanı Süleyman Pampal CNN TÜRK ekranlarında aktardı;

    Malatya’daki deprem ile Sivas’taki depremin birbiri ile bağı yok, farklı fay hatları üzerindeki depremler bunlar. Bölge hareketli, 6 Şubat depremlerinden sonra meydana gelen o büyük 2 kırılma sonrasında 60-70 bini bulan artçılar bölgede sismik aktiviteyi artırdı.

    Doğal bir süreçtir bu, daha da devam edecektir.

    Asıl Kayseri civarında çatallaşır bu fay, Sultansazlığı’nın çevresinde çok fazla aktif fay var. Sivas geçmişte çok yıkıcı depremler yaşamış ilimizdir.

    '7 ÜZERİ DEPREM ÜRETEBİLİR'

    Bu iki deprem Sivas-Merkez olarak gözüküyor, oldukça da derin bir mesafede. Normalde 8-10 kilometredir bizim üst merkezimiz, derinleştikçe daha geniş alanda ama daha az yıkıcı etkisi olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu fay zonu 7 üzeri deprem üretme potansiyeli olan bir fay, Develi, fayı, Erciyes fayı, bunlar Sultansazlığı çevresinde bulunan 7 üzeri deprem üretme potansiyeli olan faylar. Sivas’ı en yakın etkileyecek olan Deliler fayı (Sivas'tan Kayseri'ye kadar uzanan fay) kırılırsa Sivas’ı ciddi etkileyebilir.

    10 DAKİKADA 2 DEPREM

    AFAD tarafından yapılan bilgilendirmede saat 11.39'da 4,1 büyüklüğünde ikinci bir depremin daha meydana geldiği duyuruldu. İkinci depremin yüzeye mesafesi ise 22.98 kilometre.

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek CNN TÜRK'e konuştu;

    2 deprem neticesinde saha tarama çalışmalarımız devam ediyor, bizlere ulaşan olumsuz bir durum yok.

    Kısa süreli bir panik oluştu, öğrencilerimiz de bu panik nedeni ile dışarı alındı. Genel itibari ile hissedildi deprem ama çok da uzun süreli olmadı sarsıntı.

    Gerekli önlemlerimizi alıyoruz okulları tatil edebiliriz duruma göre.

    Malatya’da olan depremi biz de hissettik ama tabii bugün olan deprem kadar hissetmedik.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow