hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Bakan Yerlikaya detayları paylaştı! Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine operasyon

    Son dakika... Bakan Yerlikaya detayları paylaştı Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine operasyon
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin detayları paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yerlikaya paylaşımında şunları söyledi;

    1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında:
    * GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ORGANİZATÖRLERİNE yönelik düzenlenen operasyonlarda,
    10.482 şüpheli yakalandı.
    3.744’ü tutuklandı.
    1.479’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Gözümüz, adli kontrol kararı ile bırakılanların da her an üzerlerinde. Takibimizi sürdürüyoruz.

    * 371.433 Vize/Vize Muhafiyeti veya İkamet Süresi Biten Yabancı (Düzensiz göçmen durumuna düşen) Düzensiz Göçle Kararlı Mücadelemiz Sonucu Kendiliğinden Ülkemizden Çıkış Yaptı.

    * 82.000 Suriyeli,
    GÖNÜLLÜ, GÜVENLİ VE ONURLU
    GERI DÖNÜŞ KAPSAMINDA ülkelerine döndü.

    * 223.856 Düzensiz Göçmenin Sınırlarımızda Kurduğumuz Sınır Fiziki Güvenlik Sistemleri İle Milli Savunma Bakanlığımızın Kararlı Ve Hassas Çalışmaları Neticesinde Sınırlarımızdan Girişi Engellendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    * 254.000 Düzensiz Göçmen Yaptığımız Operasyonlar, Mobil Göç Araçlarımız ve Kararlı/Tavizsiz Çalışmalarımız Sonucu Yakalandı.

    Umut Tacirliği Yaparak İnsanları Kandıran, Binlerce İnsanı Göç Yollarında Ölüme Sürükleyen, Ülkemizi Düzensiz Göçün Hedefi ve Transit Geçiş Yolu Haline Getirmeye Çalışan Göçmen Kaçakçılarına Asla Fırsat Vermeyeceğiz.

    Operasyonları düzenleyen Jandarmamızı, Polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımız Çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin 🇹🇷

    Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin enselerinde olmaya devam edeceğiz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow