hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kimse yargıya parmak sallayamaz

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir televizyon programında kullandığı "Ceza mı keseceksiniz, hodri meydan." sözlerine cevap verdi. Bakan Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz ve yargıyı tehdit edemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları özetle şöyle: Bu ayın sonu gibi yargı reformu Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Yasama yasa değişikliği değiştiren konularda hem avukatlarımız hem yargı mensuplarımızla birlikte üstün gayret gösteriyoruz.

    İMAMOĞLU'NA SERT TEPKİ

    Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Öyle televizyon programlara çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz.

    "SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ HİZMET VERDİKLERİ ÜLKELERİN KURALLARINA UYMAK ZORUNDA"

    Özellikle sosyal medya yoluyla, internet yoluyla işlenen suçlar bakımından, hakaret suçları, tehdit suçları, yine bankacılıkla ilgili, bilişimle ilgili dolandırıcılık suçları bunlar. Özellikle cinsel suçlar, özel hayatın gizliliğini ihlal eden suçlar bunlar. Bunlar tabii sosyal medyanın gelişmesiyle, internetin yaygınlaşmasıyla beraber arttığını görüyoruz. Tabii bu artışı önlemek ve önleyici hizmetleri, koruyucu sistemleri de hayata geçirmek için çalışıyoruz. İnternet kanunumuzda bu anlamda çok sayıda düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra da elbette ki yapılması gereken hususlar var. Sosyal medya şirketlerinin de hizmet verdikleri ülkelerin kanunlarına uymak durumunda. Uymayan ülkelerde bir takım yaptırımlar gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bizim ülkemizde de sosyal medya şirketleri bizim kanunlarımıza, mevzuatımıza, hukuk sistemimize uyması lazım. Eğer siz bizim ülkemizde hizmet veriyorsanız ona uymanız gerekir. Dolayısıyla suç işlenmesinin önlenmesi konusundaki hassasiyetimizle sürdürmeye devam edeceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NE OLMUŞTU?

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı davayı değerlendirmişti. İmamoğlu, "Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar" ifadelerini kullanmıştı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow