hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: 3 bakandan Narin Güran'ın mezarına ziyaret

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın Diyarbakır'daki kabrini ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır’da. Kentte temaslarda bulunan heyet Narin’in kabrini ziyaret etti. Bakanlar Narin'in mezarına çiçekler bıraktı.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın kabrini ziyareti sonrası Diyarbakır Valiliği’nde açıklamalarda bulunuyor.

    Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

    "FAİL VEYA FAİLLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILMAKTADIR"

    Sayın Cumhurbaşkanımız olayı ilk andan itibaren takip etti, etmeye devam ediyor. Ayrıca ilgili bütün kuruluşlarımız süreci yakından takip ediyor. Bu olay ortaya çıkmadan caniler hesap vermeden elimiz kolumuz yüreğimiz burada olacak. Narin kızımızın öldürülmesiyle ilgili soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Tüm delilleri ve tanık ifadeleri toplanmakta ve incelenmektedir. Fail veya faillerin ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi önceliğimizdir. Bir çocuğa zarar vermek tüm insanlığa zarar vermekle eşdeğerdir. Çocuğun üstün yararını gözetmek hayati önemdedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 Ağustos 2024'te Diyarbakır Bağlar ilçesinde ikamet eden Narin kızımızın 15.15 sularında eve doğru yola çıktığı ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır. 20.50'de kayıp ihbarı yapılmış ve soruşturma işlemine başlanmıştır. Toplam 75 km alan ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu aranmıştır. 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştır. 137 kamera incelenmiştir. Toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır. Amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştır.

    BAKAN YERLİKAYA'DAN PAYLAŞIM

    Bakan Yerlikaya Yaptığı paylaşımda, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ve heyetimizle birlikte Narin kızımızın kabri başında dua ettik. Yaşadığımız bu menfur olay Milletimizin yüreğini yaktı. O, gülüşüyle, neşesiyle bu dünyayı güzelleştiren bir yavrumuzdu. Narin kızımıza Allah’ta rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow