Soma Holding'in o madeninde üretim yeniden başladı
Soma'da 13 Mayıs’ta 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrası faaliyeti durdurulan Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı’nda yeniden üretim başladı. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, yaklaşık 2 bin işçinin iş başı yaptığını açıkladı.
Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.
Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maden İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Heyeti ve iş güvenliği müfettişleri tarafından üretime başlanması yönünde olumlu rapor verilen Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı durumdaki Işıklar maden ocağında işçilerin iş başı yaptığını belirtti.
Müfettişlerin raporlarının ellerine ulaşmasının ardından dün akşam saatlerinde jandarmaya ve iş yeri yetkililerine gerekli bildirimlerin yapıldığını ifade eden Atçı, "Firma ile yaptığımız görüşmede hem 3. ayakta hem de 4. ayakta üretim yapılabilecek" dedi.
Soma'da maden faciası: 301 işçi öldü
"Atabacası da hazır hale getirilecek"
Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı haldeki bir diğer maden ocağı Atabacası'nda da müfettişlerin tespit ettiği eksikliklerin birkaç gün içerisinde tamamlanacağı bilgisini aldıklarını dile getirerek, üretim izni için müfettişlerin yarın itibarıyla yeniden denetlemeye davet edileceğini, olumlu sonuç geldiğinde önümüzdeki hafta içerisinde burada da üretime yönelik faaliyetin başlayabileceğini kaydetti.
"Maskeler yenilendi, çalışma koşulları iyileştirildi"
Denetimlerin ardından müfettişlerin raporlarında değindikleri eksikliklerin tek tek kontrol edildiğini söyleyen Atçı, şu bilgileri verdi:
"Hem üretim olan yerlerde hem de onların dışında raporlarda belirtilen bütün eksiklikler giderildi, bunlara tek tek bakıldı. Tabii ki kullanılan maskelerde de değişiklikler oldu. Bunun gibi birçok ekipman ve çalışma koşullarında değişiklikler oldu. Bunların bazıları standart olanlardı, bazılarında ise standardın üstünde değişiklikler yapıldı diye biliyorum. Teknik bir konu ama bunlara 'oksijen maskesi' diyorlar, daha iyi ve daha uzun süre koruyabiliyor, daha pratik çalışıyor, basında da maskelere yönelik eleştiriler çıkmıştı, bunların durumunun değiştiği yönünde bize bilgi geldi. Bunlar işçinin güvenliğini daha iyi sağlayacak değişiklikler diye düşünüyorum."
Facianın yaşandığı Eynez ocağında durum
Kaymakam Atçı, facianın meydana geldiği Eynez maden ocağına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Şirketin, Işıklar ve Atabacası maden ocaklarının açılmasının ardından Eynez'de de benzer çalışmanın yapabileceğini ama bu ocağın durumunun çok kötü olduğunu vurgulayan Atçı, "O ocak çok bozuk. Çok kötü olmuş, aylarca kapalı kaldı. Su dolmuş, her tarafı kabarmış, belki çok ciddi bir yatırım gerekirse hiç girmeyebilir" dedi.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.
Torunlar'ın yükseliş hikayesi!
İşçiler kanlı baretleriyle eylem yaptılar
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Yangınında Kızı ve Torununu Kaybetti: Taptaze Filizlerim Ölmemeliydi
EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK? 2025 EKPSS tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı!